Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2005

ΒΕΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ !!

ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΓΔΣ (μέχρι σήμερα….)

….. ΚΑΙ ΤΟΝ …΄΄ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ΄΄ ΜΑΣ

Γιατί οι ΗΠΑ, τους αναγνωρίσανε με το συνταγματικό τους όνομα ‘’Μακεδονία’’;

Γιατί πίσω στη 10ετία του 90 οι Σκοπιανοί, επέτρεψαν την εγκατάσταση περίπου 200 αμερικανών στρατιωτικών, με υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα και υπερακριβείς κεραίες, δορυφορικών και λοιπών επικοινωνιών.
……Μετά από λίγο καιρό, ξέσπασε ο πόλεμος με την Σερβία.

Για τις υποχωρήσεις που έκανε η σλαυομακεδονική πλευρά προς την αλβανική κοινότητα της ΠΓΔΜ, με την συμφωνία της Αχρίδος και για την (συμβολική έστω) συμμετοχή της, στον πόλεμο του Ιράκ.

Γιατί τους αγαπάνε τόσο πολύ;

Γιατί οι ΗΠΑ έχουν διαγράψει την εξής εξέλιξη στον χώρο αυτό των Βαλκανίων:

Να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στα Σκόπια, με την αποδοχή τους στην ΕΕ και ΝΑΤΟ, με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Να μην ξεσηκωθούν οι Αλβανοί της δυτικής πλευράς των Σκοπίων, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και να αποτραπούν εθνικές συγκρούσεις στο εσωτερικό τους, (να σημειωθεί ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να το υποστηρίξουμε).

Να ανεξαρτητοποιήσουν το Κοσσυφοπέδιο με λύση ‘’ανεξαρτησία πλην’’ χωρίς μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά των Σκοπίων αλλά και την Αλβανική πλευρά.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ;

Φοβάμαι ότι θα αναγκασθούμε :

Να κάνουμε το ΄΄όνομα΄΄ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γαργάρα.

Να ξεχάσουμε (αν δε τις έχουμε ξεχάσει), τις αποφάσεις του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών (εξ άλλου οι περισσότεροι έχουν απαρνηθεί τα εγκόσμια, αποδημήσαντες εις Κύριον).

Να ξεχάσουμε όσα έλεγε τότε ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης για την πρόταση του να δεχθούμε τον όρο ‘’ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ (πόσο σοφός φαίνεται σήμερα, ενώ τότε με την υστερία μας, πέσαμε να τον φάμε γιατί είπε ότι ‘’σε 10 χρόνια ποιος θα θυμάται το όνομα’’, μια που τώρα δε μπορούμε να κάνουμε αντιπρόταση.

Αλλά αν γίνει αυτό ( να κάνουμε γαργάρα, δηλαδή το όνομα), τότε έχουμε μια επώδυνη διπλωματική ήττα, που χρεώνεται στους πολιτικούς διαχρονικά, με άμεσο αποτέλεσμα στον αυτοσεβασμό και το ηθικό του ελληνικού λαού, αλλά και στο κύρος της Ελλάδος.

Νομίζω ότι μόνο το ΒΕΤΟ μας σώζει. ΒΕΤΟ για την είσοδο στο ΝΑΤΟ και για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξής τους στην ΕΕ.

Μόνο αν οι Σλαυομακεδόνες καταλάβουν ότι, αν δεν κάνουν πίσω στο μουλάρωμά τους, δεν έχει ΝΑΤΟ και ΕΕ, μόνο τότε θα υποχρεωθούν να διαπραγματευθούν στα σοβαρά για ένα σύνθετο όνομα.
ΒΕΤΟ ΛΟΙΠΟΝ
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

1 Comments:

At Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2005 10:54:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
Έλα ντε. Αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι ο μόνος πολιτκός που λέει την αλήθεια, αλλά σε λάθος λαό. Ίσως αυτό ήταν ένα από τα ΄΄λάθη΄΄ του.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home