Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2005

SHAME…..

( Αλβανική ΄΄μειονότητα΄΄ και…… άλλα )


Το number three της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ο υφυπουργός εξωτερικών της, κ. Νίκολας Μπέρνς, μετά το ΄΄ντροπή΄΄ ή ΄΄κρίμα΄΄ της δήλωσής του για τα Σκόπια, δήλωνε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2005, βάζοντας και θέμα Αλβανικής μειονότητας, τα εξής:

΄΄Ακολουθούμε την πάγια θέση μας, που αφορά την αναγνώριση των μειονοτήτων στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι κάτι νέο. Θυμάμαι την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση να δυσανασχετεί με την πολιτική μας αυτή. Δεν πρόκειται, όμως, για κρίση στις σχέσεις μας΄΄.

Είχε, προ πολλού, αναγνωρισθεί η FYROM, ως Μακεδονία, και τώρα, στις παραμονές των εναρξιακών συζητήσεων, για την ένταξή της στην ΕΕ, αλλά και των προγραμματικών δηλώσεων, που θα έκανε ο κ. Κ.Καραμανλής, με το ΄΄ντροπή΄΄ ή ΄΄κρίμα΄΄, για το Σκοπιανό, δήλωσε και ξεκαθάρισε την θέση των ΗΠΑ, για τις ΄΄μειονότητες΄΄, συμπεριλαμβανομένης και της αλβανικής.

Είτε λίγο είτε πολύ, συμφωνεί με τις αιτιάσεις, του φιλοσκοπιανού συλλόγου ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ της Φλώρινας για τη ΄΄μακεδονική μειονότητα΄΄, αλλά και των Τιράνων, για τους Τσάμηδες που θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα !!


Ώρα είναι (να το θυμάμαι μη το ξεχάσω), σε λίγο, ή κάποια άλλη κατάλληλη γιαυτόν στιγμή, να διευκρινήσει ότι λέγοντας ΄΄μειονότητες΄΄ εννοούσε βέβαια και την ΄΄τουρκική΄΄ της δυτικής Θράκης !!

ΑΚΟΥΣ;
Ακούω να λες.

(Για τους Τσάμηδες-Τσαμουριά σε άλλο σημείωμα)

Καπάκι σε όλα αυτά, η διαδήλωση κατά του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο Αργυρόκαστρο - από 200 ΄΄αυτοδιοικούμενους οργισμένους πολίτες της γείτονος, που διαδήλωναν εναντίον της πώλησης ακινήτου στην Θεσσαλονίκη το οποίο ανήκε σε Τσάμηδες΄΄ - που οδήγησε στην αποχώρησή, με την θέληση, του από το αλβανικό έδαφος και στην ματαίωση της συνάντησής του με τον αλβανό ομόλογό του, στους Αγ. Σαράντα.

Δεν μπορούσε, η πλευρά της Αλβανικής προεδρίας, να εγγυηθεί για την ασφάλεια του Προέδρου !! Είπαν.

ΑΚΟΥΣ;
Ακούω να λες.
(Για τους Τσάμηδες-Τσαμουριά σε άλλο σημείωμα)

Για τους κουμπάρους (τους Τούρκους ντε), δεν θα γράψω κάτι, γιατί την ανθίζομαι τη δουλειά. Πάνε οι παγκοσμοιοποιημένοι εκπρόσωποί μας, να την γυρίσουν και καλά τη δουλειά, ότι και καλά πρέπει να πάει, ο κουμπάρος και να τους τρίξει τα δόντια !!


ΑΚΟΥΣ;
Ακούω να λες.
(Για τους Τσάμηδες ….. ωχ αυτό δε κολάει εδώ)


Έρχομαι τώρα εγώ, ο μικρός, ο ταπεινός, ο χάφτας, μ΄ένα αφρόγαλο στο χέρι, καθισμένος σε τρις καρέκλες, αραχτός ο παιχταράς και σκέφτομαι:

Έχουμε τα εξής μεγάλα θέματα, που λόγω και των ημερομηνιών, είναι επίκαιρα, όχι πως δεν υπήρχαν ή δεν ήταν γνωστά, αλλά τώρα …..ήγγικεν η ώρα….

ΠΡΩΤΟ.
Τί κάνουμε με τα Σκόπια;

ΔΕΥΤΕΡΟ
Τι κάνουμε με την Τουρκία;

ΤΡΙΤΟ
Τι κάνουμε με την Αλβανία;

ΤΕΤΑΡΤΟ
Τι κάνουμε με …………….;

Το πλέγμα των γεγονότων, όπως διαμορφώθηκε από καιρό και ξετυλίγεται τώρα είναι:

Με την τελευταία πράξη του Ελσίνκι, έγινε προσπάθεια να οριστικοποιηθούν τα εδαφικά σύνορα των κρατών, όπως αυτά είχαν προκύψει μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η κατάρρευσή της Σοβιετικής Ενώσεως και η διάλυση του ανατολικού συνασπισμού, έδωσε άλλο γεοπολιτικό βάρος, στα Βαλκάνια και κίνησε το ενδιαφέρον του αρχηγού της νέας διεθνούς τάξεως.

Για την υλοποίηση του νέου αυτού σχεδίου, έπρεπε να αποδυναμωθεί η Σερβία, εν δυνάμει παραδοσιακή σύμμαχος της Ρωσσίας (των Αυτοκρατόρων αλλά και των Μπολσεβίκων).

Η Βουλγαρία, ως χώρα έχει να επιδείξει, πολλές φορές αστάθεια και έχει τάση, ανέκαθεν να επιλέγει το στρατόπεδο συγκυριακά και ανάλογα με την εκάστοτε επικρατούσα διεθνή κατάσταση (με μας, για να διώξουμε τον Τούρκο, εναντίον μας, για να πάρει την Θεσσαλονίκη ΄΄της΄΄ και την ΄΄Μακεδονία του Αιγαίου΄΄, μαζί με την Γιουγκοσλαυία του Τίτο, γιατί έτσι ήθελε το Κρεμλίνο, μαζί με τον Χίτλερ, γιατί έβλεπε ότι είχε την ευκαιρία ξανά να κατέβει στο Αιγαίο, με τους Αμερικάνους σήμερα – 2700 αμερικανοί στρατιώτες στρατοπευδεύουν σε λίγο στην Βάρνα – γιατί αυτό τους συμφέρει σήμερα). Ως τέτοια λοιπόν χώρα, είναι του χεριού τους των αμερικάνων.

Η Αλβανία, μέσα στην κακομοιριά της και στις ΄΄πυραμίδες΄΄ της, παραπαίει, περιμένοντας την ευκαιρία, για την ΄΄Μεγάλη Αλβανία΄΄, κοιτώντας προς δύο μεριές, ανατολικά το Κοσσυφοπέδιο και νότια την Ελλάδα.

Η διάλυση της Γιουγκοσλαυίας, προκάλεσε, αλυσιδωτές αντιδράσεις ως προς τα ισχύοντα μέχρι τότε σύνορα και ξύπνησε τάσεις ανεξαρτητοποίησης.

Εδώ κολλάει και το Κοσσυφοπέδιοοο !

Καλά να διαλύσουμε το Τιτοϊκό κατασκεύασμα, να ανεξαρτητοποιήσουμε την Βοσνία, την Κροατία που τα είχε ο Τίτο, ομόσπονδες Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες, άντε και την ΠΓΔΜ, γιατί βολεύει να την κουνάμε και να φοβίζουμε τους Greeks, αλλά βρε παιδί μου και το Κοσσυφοπέδιο; Το μέρος που για τους Σέρβους, ας προσέξουμε, όχι του Τίτο αλλά της Σερβίας, έχει τεράστια εθνική και εθνολογική σημασία, το λίκνο του Σερβικού έθνους, όπου χιλιάδες κορμιά Σέρβων, πέσαν από τους Τούρκους; Που ποτέ δεν ήταν χωριστή δημοκρατία στη εποχή του Τίτο, αλλά αυτόνομη περιοχή στο πλαίσιο της Δημοκρατίας της Σερβίας;

Μια πλήρη ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου, θα αναζοπυρώσει τον εθνικισμό των αλβανών που κατοικούν εκεί, θα ξεκινήσει μια νέα εθνοκάθαρση Σέρβων ορθοδόξων (μιλάμε για το 10% του πληθυσμού του), στα πλαίσια του ΄΄νέου κράτους΄΄, (ότι έγινε και στην Βοσνία το 1991-1992), μόλις φύγουν οι ΝΑΤΟϊκοί και οι κυανόκρανοί και θα αποτελέσει τη πρώτη περίπτωση που θα αλλάξουν τα σύνορα κράτους, σε αντίθεση με τις αποφάσεις της τελικής πράξης του Ελσίνκι.

Τα πράγματα βέβαια θα μπορούσε να είναι πολύ πιο απλά:

…..αρκεί να έχουμε ΜΙΑ γραμμή εξωτερικής πολιτικής και να μην αναλωνώμεθα σε μικροκομματικά και μικροπολιτικά θέματα.

…..αρκεί να μη παρασυρώμεθα από ΄΄εκτιμήσεις΄΄ του στυλ ΄΄συμπλέουμε με την αμερικανική πολιτική στο Κοσσυφοπέδιο, διότι συμφέρει στην Ελλάδα και έτσι εξασφαλίζουμε και ανταλλάγματα από τους αμερικάνους στο θέμα των Σκοπίων΄΄, (βλέπε εκτιμήσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ και καπάκι αναγνώρισή τους ως Μακεδονία).

…..αρκεί να μην αποφεύγουμε πράξεις που, βραχυπρόθεσμα, μας καλύπτουν στο κομματικό μας περίγυρο, αλλά μας παραδίδουν στην …ανεξάρτητη αρχή… που λέγεται Ιστορία.

….αρκεί βρε αδελφέ να αφήσουμε τις ΄΄μπούρδες΄΄ και να κάνουμε τους ΄΄νταβατζήδες΄΄ στον χώρο μας, όχι με την κακή του όρου έννοια, αλλά με την έννοια του ότι έχουμε να προσφέρουμε, στη παρούσα φάση τουλάχιστον, απείρως περισσότερα, από τους άλλους βαλκάνιους.

ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΒΕΤΟ αν χρειαστεί.

…. και μετά...

THE SHAME (and the blame) ON YOU !!