Σάββατο 10 Ιουνίου 2006

ΣΤΑ ...ΠΕΤΑΧΤΑ ΚΑΙ... ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Θετικό για την Ελλάδα το κείμενο των «25» στον Γκιούλ
(Δίαβαζα, στις 8-6-2006)

Η συμφωνία για την κοινή θέση των «25» ικανοποιεί βασικά ελληνικά και κυπριακά αιτήματα και ζητά τον περιορισμό του ρόλου του στρατού στην Τουρκία.
(…..μου έλεγαν….)

(Διαβάζω σήμερα το πρωϊ :)

Κυπριακό «μπλόκο» της Αγκυρας στην Ε.Ε.

‘’Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ κυβέρνηση «μπλόκαρε» χθες στις Βρυξέλλες το κείμενο της κοινής θέσης των «25» που αναφέρεται στην επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και ειδικότερα στο άνοιγμα του πρώτου εκ των 35 κεφαλαίων.’’

Η θέση της Κύπρου είναι ότι:

‘’στο κείμενο της κοινής θέσης θα έπρεπε να γίνεται ρητή αναφορά στην αντιδήλωση των «25», που έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 2005 ως απάντηση στη μονομερή δήλωση της Τουρκίας περί μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην αντιδήλωση εκείνη η Ε.Ε. καλούσε, μεταξύ άλλων, την Τουρκία:

1) να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της τελωνειακής ένωσης με την Κύπρο (άνοιγμα λιμανιών και αεροδρομίων σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα),

2) να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τη Λευκωσία, ενώ επισήμαινε και την ανάγκη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.’’


Τελικά τι γίνεται;

Θετικό θα είναι ή όχι;

Μάλλον πρέπει να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα (και είναι και …αργία).

2 Comments:

At Σάββατο, Ιουνίου 10, 2006 7:16:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Τώρα θα φταίω εγώ να πιστέψω (δεδομένης της Ελληνικής επί του θέματος σιωπής...) ότι εμείς πρωτοστατήσαμε να μην μπεί στο κείμενο κάτι τέτοιο και στενοχωρηθεί ο Γκιούλ; Άλλωστε όπως επαναλαμβάνουν ασταμάτητα οι Αμερικανοί του ΥΠΕΞ, κάνει βήματα o άνθρωπος προς την σωστή κατεύθυνση...!

Συλλογική αφέλεια δεν υπάρχει!

 
At Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2006 1:56:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Λοιπόν.
Το 80% το ''χρεώνω΄΄ σε μένα, γιατί το ΄΄ΓΙΑ΄΄ το έγραψα όπως είναι στο ποστ και όχι όπως ήθελα να είναι (ΓΕΙΑ)που αν το είχα κάνει θα καταλάβαινες ότι την...κάνω μέχρι τη Δευτέρα, ίσως και Τρίτη, και το 20% σε σένα που συνεχίζεις να με.....''ερεθίζεις'' ευεργετικά. Τα λοιπά, και τα σχόλια τα πραγματικά για όσα γράφεις, όταν ξανακαθήσω στο ''κονάκι΄΄ μου.
Χαίρε γιατί στο νετ-καφέ που σου γράφω τώρα, φωνάζουν οι ''μαχητές'' των virtual battles και δε μπορώ να συγκεντρωθώ. Εξ΄άλλου να δω και το κείμενο των 25 και θα βγάλω συμπέρασμα.
ΕΤΣΙ... ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ ΚΑΙ ...ΓΕΙΑ ΣΟΥ!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home