Δευτέρα 19 Ιουνίου 2006

‘’ΔΙΑΦΟΡΕΣ’’ ….ΤΑΚΤΙΚΗΣ



Πως λέμε... τον κακό μας τον καιρό!

Λέει η DORA ότι

‘’η συνεργασία με τη Λευκωσία είναι πολύ καλή, χωρίς να αποκρύβει, όμως ότι υπάρχουν «διαφορές» σε ζητήματα τακτικής’’ και ότι «πρέπει να προχωρήσουν σύντομα και οι συζητήσεις ουσίας, ώστε να διευκολυνθεί κάποια στιγμή η υποβολή συγκεκριμένης, γενικότερης πρότασης επίλυσης».

Δηλαδή, ένα καινούριο σχέδιο ‘’Ενωμένης Ευρωπαϊκής Κύπρου’’ ή όπως αλλιώς θέλετε να το πούμε.

Από την άλλη πλευρά, οι Κύπριοι τονίζουν ότι

«εκείνο που προέχει δεν είναι τα σχέδια, αλλά η σταθερή διεκδικητική πολιτική έναντι της αλαζονικής συμπεριφοράς της Άγκυρας, που αρνείται επίμονα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Ε.Ε. και της Κυπριακής Δημοκρατίας’’.

Εμείς μαλώνουμε μεταξύ μας, γιατί μας χάλασε τη σούπα ο Τάσος και οι Τούρκοι δουλεύουν, μεθοδευμένα, συστηματικά, εφαρμόζοντας σταθερή εξωτερική πολιτική (βλέπε δηλώσεις Γιασάρ Σαρκίς) και σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην ΕΕ.

Δεν έχουν να χάσουν τίποτε, αντίθετα επιδιώκουν να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορέσουν στο Αιγαίο και τη Δ.Θράκη. (τάχουμε αναλύσει αυτά σε καμμιά 20αριά ποστς).

Εξ΄άλλου, μετά και την χρηματοδότηση των ΗΠΑ, των Κούρδων του ΙΡΑΚ, με, δε ξέρω γω πόσα …μμύρια ντόλαρς για να δημιουργήσουν σχολή αεροπορίας, προδιαγράφεται η θέλησή τους για δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους, στα βόρειοδυτικά του ΙΡΑΚ και στα νότιοανατολικά της Τουρκίας.

‘Αρα, οι παμπόνηροι Τούρκοι, θα δεχθούν την απόσχιση μερικών κακοτράχηλων βουνών, θα κάνουν και τους καμπόσους, για τα φιλο-μειονοτικά τους αισθήματα και θα κερδίσουν, ότι τέλος πάντων θα μπορέσουν, από μας.

Εμείς είμαστε, που – επειδή δεν έχουμε καταγεγραμμένη εξωτερική πολιτική – πάμε μια από δω και μια από κεί.

Σαν το εκκρεμές του….

Αλλά μόνο σε αυτό το θέμα είμαστε έτσι!

Το ότι η Ελληνίδα ΥΠΕΞ, (είτε για να καλύψει τις ολιγωρίες,, του δικού της ΥΠΕΞ, ή του Κυπριακού, είτε για να δικαιολογήσει, την πραγματική διάσταση των απόψεων, πάνω στον χειρισμό της Τουρκίας, τη συγκεκριμμένη περίοδο), παραδέχεται ότι υπάρχουν ‘’διαφορές τακτικές’’ αλλά ο στρατηγικός στόχος, (η επίλυση δηλαδή των διαφορών με την Τουρκία, μέσω της ΕΕ), δεν αλλάζει, τα λέει ΟΛΑ.

Μα αυτές τις διαφορετικές τακτικές είναι που βοά όλος ο κόσμος ότι πρέπει να αφήσουμε στην άκρη.

Για αυτές τις διαφορετικές τακτικές, γίναμε ρεζίλι με το Σχέδιο ΑΝΑΝ, αφήνοντας τους Κύπριους να βγάλουν το φίδι απ’ τη τρύπα με το ΟΧΙ τους.

Που ήταν ο ΚΚ και ο ΓΑΠ, τότε;

Μήπως βαρεθήκαμε να ‘’πληρώνουμε’’ για το κυπριακό, όπως αρχίζει ν’ ακούγεται, δειλά-δειλά;

Μήπως ήλθε η ώρα να το πούμε ξεκάθαρα (όπως λέει και ο ΣΤΑΘΗΣ Σ. σήμερα-19.VI.2006), ότι σε λίγο…

‘’θα γράφουμε «ανατροπή» και θα εννοούμε υποταγή, θα γράφουμε «νέο» και θα εννοούμε παλιό, ή μήπως έτσι γράφουμε ήδη;...’’

Θα το ξαναγράψω.

Ας είναι καλά ο Τάσος που ξέρει να τα λέει, όσα πρέπει να πει, φωναχτά και σταράτα.

Α! και συμφωνώ πλήρως με αυτά που λέει ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Ν. Κλεάνθους:

«Μόνο η αυστηρά ελεγχόμενη πορεία της Τουρκίας μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για να βρούμε μια σωστή λύση στο Κυπριακό»,

συμπληρώνοντας και, στις ελληνο- τουρκικές διαφορές.

ΥΓ

ΠΕΡΑΣΤΕ και από του GREG που αναλύει πλήρως κάτι αλητείες.... μμμ! άλλο πράμα!!

2 Comments:

At Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2006 7:37:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Η Ντόρα θα το προτείνει το σχέδιό της για την Κύπρο γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγεί η Τουρκία από τα δεσμευτικά κριτήρια και θα γίνει επανέναρξη του διαλόγου από νέα βάση! Ο Δεκέμβρης είναι κοντά!.
Είναι «συνεπής» η Ντόρα στο ξεπούλημα...

 
At Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2006 7:58:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Ναι! Για ποιον ΟΗΕ μιλάμε τώρα και για πια ψηφίσματά του βρε GREG; Αυτά είναι ξεχασμένα εδώ και πολλά - πολλά χρόνια, σα να λέμε ''τα ψηφίσματα της ...ΚΤΕ θα επικαλούμαστε τώρα'' !
Νέα εποχή, νέα ήθη, νέα διακυβέρνηση, και ο ΓΑΠ το αμίλητο ψηλό καλοκάγαθο χαρούμενο παιδί!!
Αμ τί νόμιζες!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home