Τετάρτη 26 Ιουλίου 2006

"It is time for a new Middle East"



.......she said.



Σήμερα, oι ελληνικές και ξένες εφημερίδες, έχουν ως θέμα, σήμερα (κύριο ή όχι δεν εξετάζεται) τη παραπάνω δήλωση που έκανε η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, στην Ιερουσαλήμ χθές (25-7-2006), μετά από την συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Ehud Olmert.

Είπε και άλλα βέβαια,

….ότι δεν έχει καμμία όρεξη να ξαναέλεθει (εκεί κάτω) μετά από μήνες και να ξαναδιαχειρισθεί μια καινούρια ανάπτυξη της Χεσμπολά, γι’ αυτό, είπε,

…..οι ΗΠΑ θέλουν μια άμεση αλλά διαρκείας ειρήνη, στη περιοχή.

Είναι ώρα για μια νέα Μέση Ανατολή, είπε…

…και μετά το boss, πέταξε για το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ciampino, στη Ρώμη, για να δώσει (σήμερα) και άλλες ….. κατευθύνσεις !!

Και μετά σου λένε πως δεν είχε δίκαιο η ERGOTELINA , για το χάρτη …της , (του Χειλαδάκη ενοώ), που χωρίς να φταίει (αντίθετα, χάρη μας έκανε και μας ξεστράβοσε) άρπαξε και καμμιά 76 κομεντς έτσι για να …έχει!!

Ευχαριστώ ΕΡΓΟΤΕΛΙΝΑ!!

6 Comments:

At Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2006 5:58:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Η απίστευτη ειρωνεία κατά της σύγχρονης αλα -Αμερικέν πολυπολιτισμικότητας και τα πρότυπα που επιβάλλουν είναι ότι:

Ενας Εβραίος, μια μαύρη, ένας Τεξανός λευκός εγγονός δουλέμπορων και ινδιανοφάγων, σφάζουν με ναζιστικές μεθόδους Αραπάδες...

Οι Γυφταραίοι...

 
At Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2006 8:06:00 μ.μ., Blogger Ecumene said...

Οπως ειχα πει ο χαρτης κυκλοφορησε
καταρχας για να αφησει εντυπωσεις...

σε λιγο χρονο ομως θα δουμε αν ο Λιβανος
θα γινει ενα ειδος Ιρακ...

με πιθανο εμφυλιο,
που θα ηθελαν να προκαλεσουν..

οπως εκαναν και στο παρελθον...

 
At Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2006 12:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Auto to harti exei lathos. H Israel einai mikroteri.

 
At Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2006 10:02:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ Greg

Με αγωνία περιμένω να ακούσω τι θα πουν οι εδώ φερέφονοι των γυφταραίων, για αυτό που ''παίζεται'' εκεί κάτω...στην εξώπορτα της αυλής μας. Τα πράματα αρχίζουν και παίρνουν έκταση, ίσως πιο μεγάλη από αυτή που εκτμήθηκε αρχικά και είναι και δύσκολα για τους Ισραηλινούς, γιατί ένας τακτικός στρατός, προσπαθεί να νικήσει ατάκτους, όπως είναι η Χεσμπολλά, με ορθόδοξες τακτικές. Η εξίσωση δεν θα τους βγεί, θα έχουμε θύματα και από τις δύο πλευρές. Και ίσως το σημαντικότερο από όλα είναι ότι ξαναφουντώνει το αντάρτικο των πόλεων, με τους Ισραηλινούς να εφαρμόζουν τις τακτικές του urban warfare, που άσχετα τί λένε τα στρατιωτικά εγχειρίδια, στην εφαρμογή είναι απλός: Βομβαρδίστε - βομδαρδίστε, ισοπεδώστε τα πιθανά αστικά κέντρα αντιστάσεως και θάψτε τους, στα ερείπια.

 
At Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2006 10:23:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ εργοτελινα
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ο χάρτης κυκλοφόρησε καταρχάς για να αφήσει εντυπώσεις. Διακρίνω μια σεμνότητα απο μέρους σου. Για μένα το ανέβασμα του χάρτη και του άρθρου του Χειλαδάκη σου χρεώνεται ως μια επιτυχία, που το ''ξετρύπωσες'' και όπως έγραψα και στο ποστ μου ''μας ξεστράβωσες''. Και πάλι σε ευχαριστώ.
Τώρα σε ότι αφορά στον εμφύλιο που λές για τον Λίβανο αυτός, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δε πρόκειται να συμβεί για τον εξής λόγο. Για να γίνει εμφύλιος ή τεσπα πόλεμος, πρέπει να υπάρχουν δυο τουλάχιστον αντίπαλες παρατάξεις, πχ ο τακτικός στρατός του Λιβάνου και οι δυνάμεις της Χεζμπολλά.Αυτό όμως, σήμερα δεν ισχύει γιατί απλά δεν υπάρχει τακτικός στρατός του Λιβάνου, παρά μόνο οι Ταξιαρχίες της τελευταίας. Άρα εμφύλιος ..δεν. Εκείνο που θα δούμε, θα είναι ακόμη ένας εξευτελισμός της ανθρωπότητας, που δίνει αφορμή στα φονταμελιστικά κράτη (Συρία και Ιραν), να παίξουν με ίσους όρους (και να συνομιλήσουν), με τους σημερινούς ισχυρούς της περιοχής και της γης, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. ....και στη μέση όλοι εμείς οι ...διαφωτισμένοι (ΕΕ ένωση εννοώ), να μετράμε τις ΄΄παράπλευρες'' απώλειες, να μιξοκλέμε σαν τις ''μωρές παρθένες'' και να εφαρμόζουμε our master's voice!
Γι' αυτό δέχθηκες ''επιθέσεις'' από ορισμένους στο ποστ σου, που αμφισβητούσαν τα λεγόμενα από το ARMED FORCES JOURNAL και ονόμαζαν την εκτίμηση ''νουβέλα''.

 
At Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2006 10:34:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ hermes
Αν εννοείς τον χάρτη, νομίζω ότι δεν θα πρέπει να ειμαστε αυστηροί, ένα γράφημα είναι.Εκείνο που έχει σημασία είναι η εκτίμηση του αρθρογράφου, για το ποιές χώρες χάνουν και ποιές κερδίζουν, από την αλάγή τω συνόρων στην περιοχή.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home