Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2006

Δηλαδή … να γίνουμε TALEBEARERS …;



‘’….Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στους συνομιλητές του πως είναι αναγκαία η συνδρομή όλων των ενεργών Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι επιβάλλεται να καταγγέλλουν (όπου βρίσκουν) τα σχετικά φαινόμενα….’’
Εφημερ.
ΑΔ.ΤΥΠΟΣ

Διαβάζω στον ΑΤ που είπε, διευκρινιστικά, ο κ. Θ Ρουσόπουλος, για τα φερόμενα ότι ειπώθηκαν από τον ΚΚ στον ΣΕΒ ‘’περί αδυναμίας της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά’’.

Και αναρωτιέμαι:

Τότε γιατί πληρώνουμε το Κράτος;

Τότε γιατί πληρώνουμε τους φόρους; (όσοι από μας τους πληρώνουμε).

Τότε γιατί τους ψηφίζουμε ;

Το αλισιβερίσι για τη διαφθορά, θέλει δύο μέρη.

Το ένα, είναι αυτός που τα παίρνει.

Το άλλο, είναι αυτός που τα δίνει.

Αυτός που τα δίνει..άσ’τον, ούτως ή αλλέως λεφτά έχει.

Αυτός που τα παίρνει ανήκει, κατά τεκμήριο, στην ευρύτερη σφαίρα του κράτους, του οργανομένου, του δομημένου, του ευρωπαϊκού, του…… (βάλτε ότι επιθετικό προσδιοτρισμό θέλετε).

Το Κράτος λοιπόν, έχει και την Μοναδική ευθύνη, να σταματήσει το φαινόμενο, δηλαδή….

Να φτιάξει τα νοσοκομεία, για να μας περιθάλπτουν, χωρίς να χρειάζεται από εμάς το ΄΄ζέσταμα’’ των αρμοδίων….

Να φτιάξει, το ασφαλιστικό, για να πάρουμε τη σύνταξη που μας αναλογεί, σύμφωνα με όσα έχουμε πληρώσει, όσα χρόνια είμαστε ασφαλισμένοι, και αν δεν μπορεί, να μα αφήσει να αυτασφαλισθούμε, από τη πρώτη μέρα εργασίας μας και όχι να μας ασφαλίζει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, στα ‘’ασφαλιστικά του’’ ταμεία.

Να φτιάξει έτσι το εκλογικό του σύστημα, που να αποκλείει τις πελατειακές σχέσεις πολιτευτού – ψηφοφόρου.
Να καταργήσει το στραυρό, τις επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις και τις πονηρές προσλήψεις που βάζουν συνένοχο στο κράτος και τον προσλαβανόμενο, ο οποίος μετά από 1-2 χρόνια θα απαιτήσει (και δε θα έχει άδικο μιας και το ‘’ίδιο κάνανε και οι άλλοι’’), τη μονιμοποίησή του.

Να φτιάξει έτσι τις δομές του, για να γίνει Κράτος πρόληψης και όχι καταστολής.

Αλλά για να κάνεις Πρόληψη…

Θέλει θέληση, δουλειά και έλεγχο των λειτουργιών… του μαγαζιού.

Θέλει γροθιά στο μαχαίρι για να σταματήσουν οι ‘’ιπτάμενοι καθηγητές Πανεπιστημίων’’ να πηγαινοέρχονται Αθήνα-Περιφέρεια, για 2-4 ώρες, όσες και οι ώρες παράδοσης.

Θέλει ‘’αρετή και τόλμη’’ για να επανδρωθούν οι Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, όχι με ‘’κομματικούς μισθοφόρους’’, αλλά με προσωπικό που θα λύσει πραγματικά το πρόβλημα.

Θέλει πίστη στην Αξιοκρατία, για την επιλογή και τοποθέτηση,των ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ και όχι διορισμούς με βάση στην κομματική πίστη και δραστηριότητα ή τη κάρτα-μέλους του κόμματος.

Θέλει να βγεις από τη γυάλα και να δεις πως και γιατί βοά ο κόσμος, τι υπόσχεται ο πολιτικάντης για ένα ψήφο και τι κάνει πολίτης για μια πρόσληψη…..

Και αντί να μας/τους προβληματίσουν όλα αυτά, αντί να δούν το πραγματικό πρόβλημα, παρακεινούν, με τον πιο επίσημο τρόπο, από τα πιο επίσημα χείλη, αυτόν τον ‘’εκφυλισμένο’’ πολίτη του Ελλ…. (άντε να μη το γράψω),…..

Να ‘’καταγγείλει’’...

Να ‘’πληροφορήσει’’....

Να ‘’ενημερώσει’’ ....

ΝΑ ΓΙΝΕΙ TALEBEARER !

ΟΧΙ ΡΕ !!
ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠ’ΤΗ ΦΩΤΙΑ !!
ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ…ΔΙΚΗ ΣΑΣ Κ’ Η ΦΩΤΙΑ !!

Γι’ αυτό σας πληρώνουμε !!!




ΥΓ
Talebearer = ουσ. καταδότης, μαντατευτής, μαρτυριάρης # ψιθυριστής, σπερμολόγος
κατά το in.gr

10 Comments:

At Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2006 12:46:00 π.μ., Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Εσυ τι περιμενεις απο ενα κρατος το οποιο διοικουν νταυατζιδες;
Και να θελουν τα παιδια,δεν μπορουν.Αλλα ειναι τα αφεντικα.
Αθανατο Ελληνισταν...

 
At Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2006 12:38:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Μαζί σου. Αλλά να μη τα πώ; Θα έσκαγα διαφορετικά...

 
At Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2006 4:05:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Είναι θέμα ετυμολογικόν!

Εσύ (κι' όλοι οι υπόλοιποι... εμείς) όταν λες κράτος εννοείς δύναμη, εξουσία, ισχύ κλπ. Κατά την αρχαιοελληνική έννοια.

Αυτοί εννοούν ότι απλά μας κρατάνε από τ' αρχ...α!

Άτιμη γλώσσα...

 
At Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2006 9:15:00 μ.μ., Blogger Iohannes said...

γεια σας απο την Ισπανια

 
At Κυριακή, Σεπτεμβρίου 17, 2006 12:52:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μηπως ζηταμε πολλα απο το κρατος και λιγα απο τον εαυτο μας;

 
At Κυριακή, Σεπτεμβρίου 17, 2006 5:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αφού εκφράσω την εκτίμησή μου για τις δημοκρατικές ευαισθησίες σου και την απέχθεια που μοιράζομαι μαζί σου για την πρακτική των καταδοτών, θα αναγκαστώ να διαφωνήσω αγαπητέ Πήγασσε.

Ο καταδώτης πληροφορεί το κράτος για τις δραστηριότητες των συμπολιτών του που μπορεί μεν να είναι παράνομες σε ένα συνήθως φασιστικό καθεστώς (Κατοχή, επταετία, κουμουνισμός κτλ) αλλά δεν βλάπτουν άμεσα τα δικαιώματά του.

Αντίθετα αν καταγγείλουμε τη διαφθορά δίνουμε κάποιον που ευθέως παραβιάζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. ¨Οταν μου ζητάνε φακελάκι για να κάνουν τη δουλειά που υπουχρούνται από το νόμο παραβιάζουν το δικάιωμα της ιδιοκτησίας μου όσων αφορά τα χρήματα μου. Με κλέβουν.

Μια άλλη έννοια του καταδότη είναι αυτός που βλέπει να γίνεται κάτι ενάντια στο κοινό συμφέρον και το καταγγέλει (πχ κάποιον να ξυλοκοπεί ένα συνάνθρωπό του ή να καταπατεί δημόσια γη).
Και σε αυτή την περίπτωση η καταγγελία δεν είναι ηθικά επιλήψιμη καθώς πάλι έχει την έννοια της προστασία των δικαιωμάτων του καταγγέλοντως καθώς η δημόσια περιουσία ανήκει και σε αυτόν ενώ η καταγγελία ενός εγκλήματος τον επωφελεί καθώς βοηθάει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και στην αποφυγή της δικής του θυματοποίσης στο μέλλον. Άρα πάλι μιλάμε για την προάσπιση των δικαιωμάτων της ασφάλειας και φυσικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας. Αμφότερα θεμελιώση δικαιώματα του σύγχρονου πολιτισμού.

Και η δουλειά με τα δικαιώματα έιναι ότι αποτελούν προιόν αγώνων και κατάκτηση. Αυτό συνεπάγεται ότι όσο τα απεμπολούμε και δεν τα διεκδηκούμε οι ίδιες κοινωνικές δυνάμεις από τις οποίες τα κατακτήσαμε θα μας τα αφαιρούν. Το δικαίωμα προυποθέτει και συνεχή αγώνα για να διατηρηθεί. Είτε αυτό λέγεται ελευθερία είτε ιδιοκτησία είτε οτιδήποτε.

Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι η διαφθορά συχνά αρχίζει από τους πολίτες. Δεν πάει κανένας πολιτικός να προτείνει στον κάθε ψηφοφόρο να του διορίσει το παιδί, να του δώσει καλή μετάθεση κτλ. Αντίθετα οι πολίτες πάνε και παρακαλάνε τους πολιτικούς.
Συχνά το ίδιο γίνεται και με τους δημόσιους υπαλλήλους. πχ το ότι δεν η αίτησή σου καθυστερεί τόσο να επικυρωθεί στην εφορία ωφείλεται συχνά στο ότι κάποιος που κατέθεσε μετά από σένα λάδωσε για να επισπευθεί η δικιά του δουλειά. Αυτό όμως έχει σαν αναγκαίοι επακόλουθο ότι η δικιά σου θα καθυστερήσει αντίστοιχα.

Ανέστης

 
At Κυριακή, Σεπτεμβρίου 17, 2006 10:08:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ σταυρος
Δεν νομίζω Σταύρο (χρόνια σου πολλά για προχθές)ότι ζητάω πολλά από το Κράτος και λίγα από μένα. Απλά τα βάζω στη σειρά και λέω ότι δεν καταλαβαίνω το ότι μου ζητά το επίσημο κράτος, να του πώ εγώ περιπτώσεις διαφθοράς και διαπλοκής. Εγώ σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα, είμαι υποχρεωμένος να τους εφαρμόζω και να τους υπακούω και αν όχι να τιμωρούμε γι'αυτό. Δεν είμαι υπάλληλος των προληπτικών-ελεγκτικών μηχανισμών του. Απλός πολίτης του είμαι.Αν μπώ στο τρυπάκι να ''αναφέρω'' ό,τι από αδυναμία του δεν μπορεί να δει, να προλάβει και να ελέγξει,τότε γίνομαι είτε ρουφιάνος, είτε καταδότης είτε σπερμολόγος είτε ψυθιριστής. Και καλά να δω κάτι και να το πω, όπως ενεργέστατα καταγράφει ο Ανέστης παρακάτω. Αν εγώ - γιατί δεν μου αρέσεις - σου ρίξω τη λάσπη της ζωής σου, αν κινούμενος από φθόνο/ζήλεια υστεροβουλία, αρχίζω και διαδίδω ότι εσύ τα πήρες (δανείζομαι το όνομά σου), ή τα...ή τα... τότε τί έχουμε; ''Αυτοχειρίες'' με την ''άδεια του Κράτους''. Αυτό σχολίασα στο ποστάλι μου. Έχω βρε αδελφέ,την απαίτηση να λειτουργήσει κάποτε, κι'αν χρειασθεί, να το διαλύσουμε πρώτα και να το ξανακτίσουμε (ρητορικώ τω λόγω τώρα ε!). Αυτό ζητώ, με ηρεμία, χωρίς επαναστατική διάθεση και καθοδήγηση από πουθενά.

 
At Κυριακή, Σεπτεμβρίου 17, 2006 10:10:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ GREG

Κέντησες πάλι. Συγχαρτήρια για την ετοιμολογία σου φίλε μου.

 
At Κυριακή, Σεπτεμβρίου 17, 2006 10:35:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ Ανέστη
Κατά βάση σε ευχαριστώ για τα τόσα καλά που γράφεις, έστω και διαφωνόντας μαζί μου.
Άκου τώρα, ισχύουν, ως απάντησή σου, όσα έχω γράψει και στον Σταύρο, παραπάνω και επί πλέον:
Λες, ''¨Οταν μου ζητάνε φακελάκι για να κάνουν τη δουλειά...'' και σου λέω, αν πας στο τάδε νοσοκομείο το 3μηνο λεχούδι σου για σοβαρή εγχείρηση και σου ζητήσουν φακελάκι, αγαπητέ μου, θα το δώσεις γιατί στη ζυγαριά σου, θα μετρήσει ο σπόρος και το σπλάγχνο σου και όχι ο ..πούστης που στα παίρνει. Εκεί λοιπόν έχεις μία ενναλακτική λύση, να βγάλεις πιστόλι, και να τον υποχρεώσεις τον πούστη να στο κάνει καλά. Αλλά θα είσαι παράνομος και με χειροπέδες, για παράνομη οπλοχρησία! Άλλη εναλλακτική λύση είναι να τον πληρώσεις τον πούστη γιατί έχεις ανάγκη. Το Κράτος που είναι; Αυτό ζητώ, να κάνει, δεν ξέρω τι, για να μη τολμά να ζητήσει αυτός το φακελάκι και όχι να του πώ εγώ ότι ζητά ο ..τάδε, γιατί τότε θα έχω χάσει το παιδί μου.
Λες ''Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι η διαφθορά συχνά αρχίζει από τους πολίτες. Δεν πάει κανένας πολιτικός να προτείνει στον κάθε ψηφοφόρο να του διορίσει το παιδί, να του δώσει καλή μετάθεση κτλ. Αντίθετα οι πολίτες πάνε και παρακαλάνε τους πολιτικούς''. Αμ δε που αρχίζει από του πολίτες. Αυτοί (εμείς), ''διαπαιδαγωγούμεθα'' από τους πολιτικούς.Βοά ό κόσμος με τα ρουσφέτια, αλλά αφού όλοι βολευόμαστε, οι πολιτικοί με το σταυρό μας και μεις με ''βόλεμά'' το σύστημα προχωράει καλά και πελατιακά. Αυτό είναι που μου τη δίνει. Θέσεις εργασίας όλοι ευαγγελίζονται,πριν,αλλά ποιοί τις καταλαμβάνουν. Όλοι οι στρατευμένοι (υπάρχει νόμος γι'αυτό) 6 μήνες στον Έβρο-Νησιά και 6 μήνες κοντά στο τόπο καταγωγής ή διαμονής, αλλά μπές σε αντίστοιχα site να δεις ότι εκεί κάνουν να βγουν 14/1 (14 μέρες μέσα 1 έξω), γιατί; γιατί όλοι οι πρασινο-μπλε-κόκκινοι πολιτευτάδες, αυτό κάνουν, ρουσφέτια. Τελικά, λέω ότι εγώ δεν έχω την δυνατότητα αλλά και την αρμοδιοτητα να φτιάξω τα ''κακώς κείμενα'' του Κράτους. Αν το κάνω τότε μπορεί και να αυτοδικίσω και αυτό θα είναι ενάντια στους νόμους και θάχουν δίκιο να με μπουζουριάσουν μέσα. Γι'αυτό εκλέγουμε τους 300 να φτιάξουν τα κακώς κείμενα. Αυτό λέω στο ποστάλι μου.
Σ'ευχαριστώ και πάλι για τον ηλεκτρονικο-επικοδομητικό διάλογο.

 
At Κυριακή, Σεπτεμβρίου 17, 2006 10:47:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ iohannes dei

Γεια σου και σένα

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home