Σάββατο 5 Μαΐου 2007

ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΤΟ ΓΟΥΔΟΧΕΡΙ........

Ο θυμόσφος λαός μας, αυτός που ταλαιπωρείται με όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, αλλά που τον διακρίνει μια ΑΠΟΛΥΤΗ αίσθηση του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ, θέλοντας να περπαίξει και πολλές φορές να ξαναφέρει τους ''δήθεν'', στην σκληρή πραγματικότητα, έχει μια παροιμία πολύ μα πάρα πολύ σοφή...

Όταν θέλει να αναφερθεί, λοιπόν, σε κάποιον που επιμένει σε θέσεις και απόψεις που κατά γενική ομολογία και παραδοχή, είναι λάθος, λέει:

''το γουδί το γουδοχέρι μ'ένα κόπανο στο χέρι''

Τώρα - θα μου πείτε - που το πας ρε φίλε;

Διαβάζω λοιπόν, από τη ομιλία του ΥΕΘΑ, στις 23-4-2007, στο Διεθνές Συνέδρειο του ECONOMIST:

"Στα ελληνοτουρκικά, η Αθήνα κινείται με γνώμονα τη συνεργασία και τη συνεννόηση και προσβλέπει στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που αποτελούν μέτρο για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας"

Ερμηνεία ζητώ και δεν τη βρίσκω ....

.....με γνώμονα τη συνεργασία, τη συνενόηση προσβλέπουμε στα ΜΟΕ !!!!!

.....που είναι μέτρο για διαύλους επικοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο στις σχέσεις μας με τη Τουρκία !!!!

(βέβαια - για να πιάσει και λίγο το σφυγμό κάποιων που προσπαθούν να διαβάζουν και τι γίνεται πίσω από τη κουρτίνα - λέει παρακάτω και '' για τις παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και για μονομερείς διεκδικήσεις και αυθαίρετες ερμηνείες που δεν συνάδουν με τους διεθνείς κανόνες'').

Αμ το άλλο!, των Σλαυομακεδόνων;

που τα βάλανε με το ελληνικό λόμπυ στις ΗΠΑ;

(γιατί βεβαια εμάς μας έχουν ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ)

Είπε, στις 4-5-2007, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, για το ψήφισμα που κατατέθηκε από τους Ελληνοαμερικάνους, στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, το οποίο καλεί την ΠΓΔΜ να αποφεύγει συμπεριφορές που δυσχεραίνουν την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας:

«Θα ήταν πολύ πιο έξυπνο για το ελληνικό λόμπι στην Αμερική, την όλη ενέργεια και τις δυνάμεις που σπαταλά προς μία μη ορθολογική διμερή εκκρεμότητα για την ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, να την στρέψει στην κατεύθυνση βελτίωσης της κατάστασης στη μητρική του χώρα, την Ελλάδα και της ανοιχτής υποστήριξης της σταθερότητας των Βαλκανίων, στο πλαίσιο της αναμενόμενης ενσωμάτωσής τους στο ΝΑΤΟ»

...και να τη στρέψει στη κατεύθυνση βελτίωσης της κατάστασης στη μητρική του χώρα!!!!!!!


και σκέφτομαι τώρα εγώ ο μαλάκας:

Εκεί !

Μουλαρώσαμε!!

το γουδί το γουδοχέρι, μ' ενα κόπανο στο χέρι.

Με το ζόρι παντρειά...

Με δόντια και με χέρια να τους υποστηρίξουμε και να τους δώσουμε τις πολυπόθητες γι΄αυτούς, ''ηρεμία'' και ''ανοχή''.

Για να μη μας πουν ότι δεν είμαστε ....καλά παιδιά.

Αλλά η ιστορία και η διεθνής πρακτική λέει, ότι οι θρασείς και οι μικροί, καταλαβαίνουν ΜΟΝΟ τη γλώσσα της ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ στις απόψεις, τη γλώσσα της ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στις πράξεις.

Η σοφιστεία της ''ευρωπαϊκής'' Τουρκίας, είναι καλή για τις εθνικές διπλωματικές μας επιδειώξεις, μόνο όταν υπάρχουν τέτοιες......

Όταν, αντί να υποστηρίζουμε τις εθνικές μας επιδειώξεις, ενεργούμε ως ενδιάμεσα, για τα συμφέροντα άλλων, τότε κάνουμε αυτό που λέει ο λαός: το γουδί το γουδοχέρι, μ' ενα κόπανο στο χέρι.
ΥΓ
Μια άλλη σελίδα του ίδιου θέματος (αλλά με αφορμή την μεγααααάλη ησυχία για το βιβλίο ιστορίας της Στ Δημοτικού), δίνει και ο φίλτατος GREG, στο πετυχημένο του (και πάλι) σημείωμα, Ο εκσυγχρονιστικός "ρόγχος"
"Μόνο με την κατάργηση του έθνους/κράτους θα μπορέσει να επιχειρηθεί η διάλυση των Βαλκανίων και της μέσης ανατολής, η επαναχάραξη των συνόρων και η αναδιανομή των εδαφών προς όφελος των ενεργειακών εκμεταλλεύσεων των εταιρειών και του θείου Σαμ, η εξαφάνιση κάθε κουλτούρας με ψήγματα αντίθεσης στην άκριτη κατανάλωση, κάθε κουλτούρας με θεμέλια διαφορετικά από αυτά του ελεύθερου εμπορίου και της διακίνησης προϊόντων. Μόνο με την κατασυκοφάντηση κάθε πίστης, κάθε παράδοσης, κάθε μύθου που δημιουργεί σημείο αναφοράς για τον λαό, σημείο έμφασης ιδεών, σημείο κοινωνικής "ανακούφισης", πιστεύουν (όχι άδικα) ότι μπορούν να χυλοποιήσουν τα πάντα! Γιατί ο "χυλός" είναι προφανώς δημοκρατικός! Εκφράζει σε όλη του τη μάζα μια ισοπεδωτική ομοιογένεια. Φυσικά κάποιοι τον τρώνε ευκολότερα απ' ότι θα τα κατάφερναν με μια πιο δομημένη τροφή... Δεν χρειάζεται καν δόντια! "Χλάπ" και κάτω...''

4 Comments:

At Κυριακή, Μαΐου 06, 2007 10:39:00 π.μ., Blogger Greg said...

Ευχαριστώντας για τα καλά λόγια, θα πώ πού έχω καταλήξει για tα λεβεντόπαιδα που μας κυβερνάνε.

Κάνουμε το λάθος (παγιδευμένοι εμείς σε ορθολογικά σχήματα) να νομίζουμε ότι αφού αποτελούν εθνική κυβέρνηση θα πρέπει να φέρονται εθνικά! Ενώ αυτοί δια των αξιωμάτων που τους παρέχει το εθνικό κράτος, στοχεύουν στην εξαφάνισή του και στην δημιουργία άλλων μορφωμάτων...

Προφανώς τα "αξιώματα" που θα λάβουν είναι ;ήδη προκαθορισμένα...

Δεν μας έχουν όμως "μετρήσει" καλά!

 
At Τετάρτη, Μαΐου 09, 2007 9:59:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Σωστά δεν έχουν μετρήσει πολλά πράγματα

 
At Σάββατο, Μαΐου 19, 2007 10:24:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Τί γίνεσαι;

 
At Δευτέρα, Μαΐου 21, 2007 3:44:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Δουλειά εκτός έδρας και πολύ μάλιστα. Στο φτερό προλαβαίνω να σου γράψω. δεν έχω επαφή με το σύστημα για καμμιά 20αρια μέρες. Θα τα πούμε όταν επιστρέψω.
Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home