Κυριακή 14 Μαΐου 2006

«Μουουου...»!



‘’Αυτή η λέξη ενδέχεται να ακουστεί πολύ το καλοκαίρι..’’


Επειδή, μετά από το μεγάλο αχό, από τα δύο πρόσφατα κύρια γεγονότα (Διαβαλκανική στη Θεσσαλονίκη-Αιτήματα Τουρκίας και Επιλογή ΓΑΠ για την Υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης) που επανέφεραν - σε μας τους άσχετους - την ‘’ΘΡΑΚΟΛΟΓΙΑ’’, κατά τη γνώμη μου δεν θα πρέπει να τα σκεπάσει η καταλαγιάζουσα σκόνη (αυτό θα θέλαν πολλοί), θα προσπαθήσω να σταχυολογίσω τις κυριότερες ‘’παρενέργειες’’ που είχαν αυτά τα δύο γεγονότα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:


‘’ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ’’.
Tου K. I. Aγγελοπουλου

Γνωρίζει, άραγε, σήμερα ο πρόεδρος του ΠAΣOK πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα στην Θράκη; Kαι απ’ τη δική τους πλευρά οι «γαλάζιοι» (αλλά και οι «πράσινοι») που σχολιάζουν αρνητικά την υποψηφιότητα της κυρίας Kαραχασάν, έχουν κάποια άποψη για τις πολιτικές που θα μπορούσαν να λύσουν τα προβλήματα της Θράκης;
Aλλά, όπως πάντοτε συμβαίνει όταν τίθενται ουσιαστικά πολιτικά προβλήματα, έτσι και τώρα με την περίπτωση της κυρίας Kαραχασάν οι «σταρ» της ελληνικής πολιτικής προτιμούν είτε τη σιωπή είτε τις άνευ κόστους «λάιτ» ρητορικές αντιπαραθέσεις.

Θέλει να βάλει στο ράφι τις υποχρεώσεις της... .
Του Νίκου Μελέτη

Κλίμα «αποδέσμευσης» της Tουρκίας από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της έναντι της Kύπρου και της Eλλάδας επιχειρεί να καλλιεργήσει ο Tούρκος πρωθυπουργός T. Eρντογάν, εν όψει της κρίσιμης φάσης που έχει εισέλθει η ενταξιακή διαδικασία και του κίνδυνου σοβαρής κρίσης στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Πονηρό αίτημα Eρντογάν .
Του Νίκου Μελέτη

Tην υποστήριξη της Eλλάδας ώστε να αποτραπεί η διαφαινόμενη κρίση στις ευρωτουρκικές σχέσεις ζήτησε ο Tούρκος πρωθυπουργός T. Eρντογάν από τον K. Kαραμανλή, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες στη Bιέννη, στο περιθώριο της Συνόδου Kορυφής E.E. -Λατινικής Aμερικής.

Λήξαν το θέμα των δηλώσεων Αχμέτ Ιλχάν στην Τουρκία, θεωρεί η κυβέρνηση.

Nα χαμηλώσει τους τόνους με το θέμα του μουσουλμάνου βουλευτή της επιχείρησε χθες η κυβέρνηση, ενώ προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα. Συνάντηση με τον Αχμέτ Ιλχάν, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη, είχε χθες το μεσημέρι ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Σταύρου, σχετικά με δηλώσεις που έκανε στην Τουρκία για θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τουρκικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ΤRΤ, ο κ. Ιλχάν πήρε μέρος σε συνεδρίαση επιτροπής της τουρκικής βουλής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα στη Θράκη.

Πώς ο βουλευτής των ήπιων τόνων και φίλα προσκείμενος στην Ελλάδα, έγινε χειρότερος των «Γκρίζων Λύκων» .

«Ο μουσουλμάνος βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Αχμέτ Ιλχάν Σαμπρί πήρε μέρος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τουρκικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ΤRΤ, σε συνεδρίαση επιτροπής της τουρκικής βουλής, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.

Μαζί με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ τόνισαν ότι ‘’η ελληνική Πολιτεία «εισπράττει φόρο για τα τζαμιά και τα νεκροταφεία μας. Όλες οι περιουσίες μας είναι υποθηκευμένες. Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον’’.


Ο προεδρεύων της επιτροπής και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιασάρ Γιακίζ, άφησε να εννοηθεί πως ό,τι κάνουν οι Έλληνες στους μουσουλμάνους της Θράκης, πρέπει να κάνουν και οι Τούρκοι με τους χριστιανούς της Κωνσταντινούπολης.

Η μειονοτική εκπαίδευση στην Θράκη .

Στο ζωντανό πρόγραμμα του τουρκικού καναλιού TRT Int «ο λόγος μου σε σχέση με τα τουρκικά», ο εκπαιδευτικός του πανεπιστημίου Άγκυρας του κλάδου γλωσσολογίας ιστορίας και γεωγραφίας ο διδάκτορας Ιμπραήμ Κέλαγας, ο πρόεδρος του καταργημένου συλλόγου «Τούρκων δασκάλων της δυτικής Θράκης» Σαδίκ Σαλίχ και ο ερευνητής της ΕΟΤΔΘ Τζέμ Σέντουρκ, συζητήσανε την εκπαίδευση στα τουρκικά στην περιοχή μας.

Αντιμνημείο στην Κεσάνη ετοιμάζουν οι Τούρκοι .

Η απάντηση της Τουρκίας στο μνημείο για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη, έρχεται με ανάλογο τουρκικό μνημείο στην Κεσάνη.
ο Γκιουλ χαρακτήρισε «σωστή» την απόφαση του δημάρχου Σμύρνης να ακυρωθεί η απόφαση αδελφοποίησης των πόλεων της Σμύρνης και της Θεσσαλονίκης.


Ο βουλευτής Ξάνθης Ιλχάν Αχμέτ μιλάει για ζητήματα των μουσουλμάνων και για την κα Καραχασάν .
Συνέντευξη στον Σταύρο Τζίμα.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ έκανε αυτό που όλοι οι συνάδελφοι και παράγοντες - ομόθρησκοί του της Θράκης έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν: να ενημερώνουν την εκάστοτε τουρκική κυβέρνηση για τα προβλήματα της μειονότητας, προσδοκώντας στη βοήθειά της στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Και επειδή δυσκολίες υπάρχουν πολλές….

Στο τραπέζι οι δυσκολίες «βηματισμού» της ΄Αγκυρας

H EYΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ της Τουρκίας και οι σοβαρότατες δυσκολίες που διαπιστώνονται σχετικά με την τήρηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της Αγκυρας, τόσο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων όσο και έναντι της Κύπρου, απασχόλησαν τη χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ του υπεύθυνου Εξωτερικής Πολιτικής του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή, και του αρμόδιου Επίτροπου, Ολι Ρεν.

Γι’αυτό…….

Ερντογάν προς Αθήνα: Δώσ' μου χέρι να πιαστώ...

«Χείρα βοηθείας» για την άρση του διαφαινόμενου αδιεξόδου στις ευρωτουρκικές σχέσεις τον προσεχή Οκτώβριο ζητεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας από την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, αν και δημοσίως επιμένει «στην τήρηση των υποχρεώσεων της Τουρκίας απέναντι στην Ε.Ε.», δεν κρύβει τον προβληματισμό της για μια αρνητική -πέραν του δέοντος- τροπή στις ευρωτουρκικές σχέσεις, με αφορμή τις υποχρεώσεις της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο, αλλά και τα ευρωπαϊκά προαπαιτούμενα, ελληνικού περιεχομένου και συμφέροντος.


Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, εμείς ….

Fir-ί… fir-ί (1)
Tου Δημητρη Α. Kαπρανου

Παλιό, πολιτικώς ανόητο «κόλπο» να προσπαθούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι να κρύψουν από τους πολίτες κάποιες πραγματικότητες που, κατά τη γνώμη τους, θα τους ήταν δυσάρεστες.

Τι κι’ αν

Στο ‘’Εύγλωττη Σιωπή!’’ αλλά και στο ‘’ποιος μίλησε ρε γαμώτο’’, ο συν-μπλογκάνθρωπός μου, ο GREG, τα είπε ΟΛΑ ;

Τι κι’ αν

Εγώ κάτι προσπάθησα να πω με το δικό μου το ‘’ΚΟΤΖΑ ΚΑΠΙ’’ και το ‘’ΑΘΛΙΑ ΠΑΡ’ ΑΘΛΙΩΝ, ΠΡΟΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ’’;

Τι κι’αν

Ο Δρ. κύριος Βλάσης Αγτζίδης, γράφει και ερευνά διαρκώς για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και τις άγνωστες εκκρεμότητες ;

«Μουουου...»!

‘’Αυτή η λέξη ενδέχεται να ακουστεί πολύ το καλοκαίρι !!


ΥΓ
(1). Τώρα και καιρό προσπαθώ να πείσω το φίλο Σαλονικιό Αεροπόρο να μου μάθει λίγα πράγματα για το φιρ και δε λέει να προσγειωθεί ο ευλογημένος, που θα πάει όμως ….
(2). Για τα ‘’ψώνια’’, τους ‘’καραγκιότζηδες’’, τους ‘’αριστερούς διανοούμενους’’, τη ‘’τσογλαναρία’’ και τη ‘’συνουσιακή άμυνα’’, σε άλλο μπλογκάκι (δε προλαβαίνω).

7 Comments:

At Δευτέρα, Μαΐου 15, 2006 8:48:00 π.μ., Blogger Greg said...

Ο george έδωσε τον μισό εναέριο χώρο, πάνω από τα 3000 πόδια όμως κι' έτσι είναι πιό ψηλού επιπέδου το "δώσιμο".

Η Ντόρα τη μισή θάλασσα.

Για τη μισή ξηρά κανας υποψήφιος;

Εκείνο που μ' ενοχλεί όμως είναι ότι από τις "στρατηγάρες" μας εισπράτουμε μια "θρυλούμενη" ενόχληση! Ούτε μία ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!

Για να κάτσουν ένα εξάμηνο παραπάνω... Για τόσο μιλάμε.

 
At Δευτέρα, Μαΐου 15, 2006 6:56:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

''Εκείνο που μ' ενοχλεί όμως είναι ότι από τις "στρατηγάρες" μας εισπράτουμε μια "θρυλούμενη" ενόχληση! Ούτε μία ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!
Για να κάτσουν ένα εξάμηνο παραπάνω... Για τόσο μιλάμε.''.

Πάντα βρίσκεις κάτι για να με ''ερεθίσεις'', τέλος πάντων!!

Τί να σου κάνουν και αυτοί, αφού επιλέγονται εδώ και αρκετά χρόνια με κομματικά κριτήρια;
Αν τους ''κάτσει'' και καμμιά περίπτωση στυλ ΙΜΙΑ, και δεν πάθουν κανένα εγκεφαλικό, μετά βγάζουν και βιβλία!

Πάντως για να είμαστε όσο γίνεται δίκαιοι, δεν νομίζω να έχουν και πολύ μεγάλο λόγο, στα τεκμαινόμενα και ειδικώτερα στα του φιρ. Εκεί βλέπεις παίζει το ΥΠΕΞ με την ΥΠΑ και πολλές φορές το ΥΕΘΑ δεν το παίρνει είδηση. Τώρα γιατί και πώς δεν το παίρνει, είδηση, μια που ανήκει (η ΥΠΑ) στη δικαιοδοσία του, είναι άλλο ένα ερώτημα για χαζούς όπως εγώ π.χ.
Μήπως επειδή και ο εκάστοτε Διοικητής της ΥΠΑ, είναι τοποθετημένος απο το εκάστοτε κόμμα που κυβερνά ;
(καλή η απορία μου ε;)

 
At Δευτέρα, Μαΐου 15, 2006 10:18:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Αρίστη!

 
At Τετάρτη, Μαΐου 17, 2006 3:23:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Thank's

 
At Πέμπτη, Μαΐου 18, 2006 9:25:00 μ.μ., Blogger des said...

Αυτό το κείμενο θέλει το χρόνο του.. απο τα πιο ψαγμένα ακόμη και στα σχόλια και τις 'απορίες'.

 
At Πέμπτη, Μαΐου 18, 2006 11:12:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Και σε Σας Thank's κυρία μου.

 
At Κυριακή, Μαΐου 21, 2006 11:15:00 μ.μ., Blogger Φειδίας said...

Χαῖρε, Πήγασε. Πολὺ ἐμπεριστατωμένα τὰ ἄρθρα σου. Πηγὴ ἀναφορᾶς.


Προσθέτω ἁπλῶς τὰ δύο ἄρθρα τοῦ Χρύσανθου Λαζαρίδη, ἀπὸ τὸ «Δίκτυο 21»:

Θεός φυλάξοι…

Τρία κρίσιμα σφάλματα του κ. Παπανδρέου…

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home