Παρασκευή 7 Ιουλίου 2006

WE ARE MONITORING YOUR DISCUSSIONS AND DEBATES !!

(ΤΟ..... PENDULUM ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ)

Είχα αναρωτηθεί στο μπλογκάκι μου, στο ποστ Εθνική στρατηγική υπάρχει… εφαρμόζεται όμως;

΄Ολον αυτόν τον καιρό, κάθησα και κατέγραψα τα δώθε-κείθε των ‘’ταγών’’ και το μπέρδεμα που έχουν μεταξύ τους.

Από τη μια μεριά έχουμε τη σχολή του :

‘’αφού δε τα βρήκαμε τόσα χρόνια, με την εθνική πολιτική που εφαρμόζουμε, τότε πρέπει να πάμε στη Χάγη, ή τουλάχιστον να χαράξουμε νέα εθνική στρατηγική’’

Από την άλλη έχουμε τη σχολή του :

‘’ ακόμη και αν πάμε στη Χάγη, κανείς δεν εγγυάται στην Ελλάδα ότι η τουρκία την επαύριο, δε θα παρουσιάσει νέες διεκδικίσεις, άρα το πρόβλημα είναι ποιος έχει τη δυνατότητα στη Τουρκία να χαράζει Εθνική πολιτική.’’

Ας δούμε τώρα τι λένε οι ‘’ταγοί’’ μας.

Ο Κάρολος
(νυν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκλεγμένος πρόσφατα με την πλειοψηφία της κεντρο-δεξιάζουσας Νέας Δημοκρατάς, βέρος σοσιαλιστής του όλου ΠΑΣΟΚ, ΥΠΕΞ επί σειρά ετών του Ανδρέα),
ΔΕΝ συμφωνεί με την παραπομπή των ελληνοτουρκικών διαφορών στη Χάγη.
Συμφωνεί δηλαδή με την πολιτική που εφάρμοζε για δύο χρόνια ο Π. Μολυβιάτης, δεξιός κι’αυτός, σύμβουλος για πολλά χρόνια του θείου του ΚΚ και μέχρι πρόσφατα ΥΠΕΞ της ‘’νέας διακυβέρνησης’’.

Ο Κωστής
(τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, τέως πρόεδρος της ΔΗΑΝΑ, μιας αποτυχημένης πολιτικής προσπάθειας, του ‘’κάτω από το χαντάκι’’ βιλαετίου της ελληνικής πραγματικότητας, που ούτε τον εαυτό του κατόρθωσε να πάει στη Βουλή),
ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ-αφού παρέδωσε τη Προεδρία- αμφισβητώντας την επί 30 χρόνια αποφασισμένη από όλα τα μεγάλα κόμματα, εξωτερική πολιτική- να τα στείλουμε ΟΛΑ στη Χάγη κι’ όποιος αντέξει!
Προωθεί με άλλα λόγια, την επί 7-8 χρόνια πολιτική του Κ.Σημίτη, που την υλοποιούσε ο ΓΑΠ, ως ΥΠΕΞ του!

Ο ΓΑΠ
(σοσιαλιστής(;), πρώην ΥΠΕΞ του Κ.Σημίτη, νυν Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και νυν Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης),
Συμφωνεί περίπου, (μη μου πείτε ότι είναι και τόσο εύκολο να τον καταλάβεις, χρησιμοποιεί στο λόγο του, συντακτικό, ακαταλαβίστικο), με τον Κωστή!

Η DORA
(αδυνατισμένη και αεράτη, με κείνο το ακαταμάχητο χαμόγελό της, μες στα καλά επιλεγμένα συνολάκια της, δεξιά (;) με μια ιδιαίτερη χρειά της δεξιοσύνης της, ανακατεμένη με ολίγη, από βενιζελισμό, νεοφιλελεύθερη κάποτε, από κούνια, στα πολιτικά τερτίπια, ελέω πατέρα, νυν ΥΠΕΞ και τέως Δήμαρχος Αθηναίων),
Δείχνει να είναι πιο κοντά στις θέσεις των σοσιαλιστών Σημίτη και ΓΑΠ (ως ΥΠΕΞ του Σημίτη)!

Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
(πρώην ΓΓ της Ν.Δ, υπεύθυνος κατά το μέτρο που του αναλογεί για την νίκη της Ν.Δ, νυν ΥΕΘΑ, διεργασιαστής των τεκμαινόμενων σε πολλούς Δήμους του Λεκανοπεδίου και εν δυνάμει – μαζί με άλλους – διάδοχος του ΚΚ, παλιός χρόνιος ΟΝΕΔίτης, υπεύθυνος, κατά νόμω, ως ΥΕΘΑ, να εφαρμόζει την ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΠΕΑ (Πολιτική Εθνικής ‘Αμυνας),
Κρατά αποστάσεις από τη λύση του Κωστή (όλα στη Χάγη) και φαίνεται να συμφωνεί, με τον Μολυβιάτη και τον σοσιαλιστή Κάρολο!

Ακόμη ΔΙΑΦΩΝΕΙ με τη Χάγη και ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρ. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ, που πιστεύει ότι με την ανάμειξη του Δικαστηρίου οδηγούμεθα σε επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα αυτοπαγίδευση.

Ο ΚΚ
(ο ανηψιός του ΚΚ, αυτός που πρόσφατα κάνει δίαιτα, ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ του μεσαίου χώρου και της ‘’νέας διακυβέρνησης’’, νυν Πρωθυπουργός της Ελλάδας, που έκανε μάστερ, σε αμερικάνικο πανεπιστήμο, για την εξωτερική πολιτική του Ελ. Βενιζέλου, ο κουμπάρος του Ταγίπ)
ΜΕΝΕΙ ακίνητος, λένε, μεταξύ των όσων συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν, κάνοντας κινήσεις αντίρροπες, συναντώντας τον Μολυβιάτη, λίγο μετά το άρθρο του Κωστή και πριν την κατάρριψη του ΗΛΙΑΚΗ, αλλά και τον Κάρολο, πρόσφατα.
ΜΕΝΕΙ ακίνητος, λένε, και ξεμπροστιασμένος από τις κινήσεις του Τάσου Παπαδόπουλου, όταν αυτός απείλησε να θέσει βέτο, κατά της Τουρκίας, λες και μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι άλλο από τον κύπριο Πρόεδρο, όταν βλέπει το ασταθές και αναποφάσιστο των ‘’καλαμαράδων’’.

Μπλέξαμε τα μπούτια μας, μου φαίνεται, με όλο αυτό το αλαλούμ, του πέρα-δώθε και του ‘’κάτσε να δούμε πρώτα και μετά κάνουμε’’.

Ούτε λόγος για κοινά αποδεκτή και διακομματική, γραμμή πλεύσης της εξωτερικής μας πολιτικής.

Μία από τα ίδια σαν τότε το 1991, με τα Σκόπια.

Ένα συνειδητοποιημένο (;) και ελεχγόμενο (;) μπάχαλο, ως προς τις εθνικές μας θέσεις.

Με ‘’το κυπριακό να είναι θέμα του ΟΗΕ και η Τουρκία θέμα της ΕΕ’’
κατά τις πρόσφατες δηλώσεις της Dora στο MEGA 14:00 στις 4-7-2006

Αλλά και με το ότι ‘’τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και δεν συνάδουν με την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας’’
κατά τις δηλώσεις της Dora στο MEGA 14:00 στις 30-6-2006, για τη συμπεριφορά των γκρίζων λύκων στο παγκόσμιο συνέδριο των Κωνσταντινοπολιτών, στη Πόλη.

Τα βλέπω όλα αυτά και αναρωτιέμαι γιατί;

Σκέφτομαι πόσα πολλά θα μπορούσαν να πουν οι διπλωμάτες του ΥΠΕΞ, (αν δεν δεσμευόταν από τον νόμο), που βλέπουν αυτό το αλαλούμ και δεν (;) έχουν μια κατεύθυνση σταθερή, διαρκή και προς ένα και μόνο αντικειμενικό σκοπό- αμετάβλητο και ανεξάρτητο των κομμάτων που μας κυβερνούν- της υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων!

‘Όταν μάλιστα ο τούρκος ΠΟΤΕ δεν έκρυψε ούτε ψυχίο των προθέσεών του!

WE ARE MONITORING YOUR DISCUSSIONS AND DEBATES
(είπε ο Γκιουλ σε συνέντευξή του στον Δ. Κωνσταντακόπουλο του ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ 1-7-06)

6 Comments:

At Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2006 11:35:00 μ.μ., Blogger vangelakas said...

ενδιαφερον...

 
At Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2006 11:45:00 μ.μ., Blogger des said...

Πάντοτε εμπεριστατωμένα τα κείμενά σας και, εχετε δίκιο, σε τι αδιέξοδο, σε τι απελπιστική αφωνία βρίσκονται οι διπλωμάτες του Υπεξ που υφίστανται και καλούνται να υπερασπίζονται και να θωρακίζουν πλήρως αντίθετες μεταξύ τους πολιτικές..Και δυστυχώς η χώρα πορευεται με προσωπικές πολιτικές και ιδιοληψίες και μακράν απέχουμε απο ενα εθνικό σχέδιο και σχεδιασμό της εξωτερικής μας πολιτικής. Πρέπει ,βλέπετε, πρώτα να να βρούμε μεταξύ μας..

 
At Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2006 12:27:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ vagelakas
Ευχαριστώ αγαπητέ μου Βαγγέλακα.
Αν και η δική ου ανάλυση στο ''Στράφι κι η ροχάλα''είναι πιο πολύ ενδιαφέρουσα, κρίμα που δεν επιτρέπεις κομεντάρισμα.

 
At Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2006 12:30:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ i-adespoti
Να τα βρούμε μεταξύ μας!
Δύσκολο, για να μη το χαρακτηρίσω πιο βαριά.

 
At Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2006 9:16:00 π.μ., Blogger Greg said...

Αφού λοιπόν δεν υπάρχει "ομοφωνία" (για λόγους ιδιοτελείς αλλά όχι του παρόντος) η λύση είναι μονόδρομος.

Όχι στην είσοδο αυτής της Τουρκίας στην Ευρώπη! Που εκφράζει την Ελληνική κοινωνία με ένα ιστορικά συντριπτικό ποσοστό άνω του 60%.

 
At Σάββατο, Ιουλίου 08, 2006 3:37:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ greg

θα το έλεγα κάπως διαφορετικά μια που πάμε για αλισιβερίσι, όπως φαίνεται, ''σβήστε το casus belli να δουμε και μεις τι θα κάνουμε, με την είσοδό σας''. Να πέρνουμε και κανένα μάθημα από το Τάσο ντε!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home