Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2006

71η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Πέρισυ, με τίτλο τον ίδιο, (μείον ένα), έγραφα σκέψεις δανεισμένες από άρθρα του κ. Φελέκη και του κ. Καρκαγιάννη, που λίγο πολύ συμφωνούσαν ότι εδώ και αρκετό καιρό, ένα ιδιαίτερης πολιτικο-οικονομικής σημασίας γεγονός, όπως ήταν κάποτε η ΔΕΘ, έχει καταλείξει, εκφυλισμένο - όπως πολλά άλλωσε σήμερα - σε ένα πανηγυράκι και μια ψευτιά του κράτους των Αθηνών, για τους ΑΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΣΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (που έγραφε και ο κ. Φελέκης).

Φέτος, μια που σε πολλά μπλογκ είδα να έχουν καλυφθεί όλα τα σχετικά με την 71η ΔΕΘ και ό,τι ειπώθηκε και έγινε εκεί, (βλέπε Μαθήματα Γραμματικής: Μέλλων , του Greg και Κύριε πρωθυπουργέ, του Darthiir the Abban), αποφάσισα ότι – για λόγους καθαρά ‘’αρχειοθετικής καταχώρησης’’ των γεγονότων – θα άξιζε μια καταγραφή όσων ειπώθηκαν από επίσημα χείλη, μαζί με τα μικρά δικά μου σχόλια.

Βέβαια επειδή, τα ‘’επίσημα’’ χείλη ανήκουν στο κυβερνών κόμμα, μη βιασθεί κανένας να με κατατάξει, κάπου που δεν ανήκω.

Το δήλωσα παραπάνω, για λόγους καθαρά αρχειοθετικής καταχώρησης…

Ξεκινάω λοιπόν :

Ο Γ.Σουφλιάς, μιλώντας για την Οικονομία :

‘’….δεν έχω δει ακόμη τα πόδια αυτής της ‘’γυναίκας’’…’’

Ο Ν.Γεωργιάδης (Βουλευτής ΝΔ Κερκύρας), συνομιλώντας, σε τηλεοπτικό σταθμό, με την εκπρόσωπο των καθηγητών Ολυμπιακής παιδείας, για το άδικο του κραξίματος της ΥΕΠΘ:

Αφού μου έφαγε γύρω στα 10 λεπτά, ακούγοντάς τον να ..μιλάει γενικώς και αφού η εκπρόσωπος ρώτησε αν μπορεί κάποιος να μην διαμαρτύρεται όταν πέρισυ ως αναπληρωτής αμοιβόταν με 1200 ευρώ, ενώ φέτος κατά την ΥΕΠΘ, θα αμοίβεται με 250, ως ωρομίσθιος… ομολόγησε ότι δεν είναι ενημερωμένος για το θέμα !!

Ο ΚΚ, ανεβαίνοντας οδικά στη Θεσσαλονίκη, είχε προγραμματίσει με ευρεία τηλεοπτική κάλυψη, την διανομή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στους αριστεύσαντες μαθητές. Η κάλυψη, δεν έγινε όπως είχε σχεδιασθεί, μόλις ήλθαν οι πληροφορίες ότι οι οπαδοί της Λάρισσας, τον περίμεναν…στην γωνία. Ούτε να φωτογραφηθεί δεν ήθελε. Άσε που πέχθηκε χοντρό παιχνίδι με τα ΕΚΑΒ, που θα του κλείναν το δρόμο, εκεί γύρω στα Τέμπη, αλλά το ματαιώσανε, γιατί κάποιος γενικός τους είπεότι τα προβλήματά τους θα επιλυθούν, αλλά όταν ρώτησαν τον Υφυπουργό, αυτός δεν ήξερε τίποτε…

Ο Υπ Μεταφορών κ. Μ. Λιάπης δεν πήγε στο περίπτερο του ΟΤΕ….
Έστειλε τον Δοικητή του τον κ. Βουρλούμη, ο οποίος και τα άκουσε..

Ο Ο Ν.Γεωργιάδης (Βουλευτής ΝΔ Κερκύρας), συνομιλώντας, σε τηλεοπτικό σταθμό, με τον εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ, είπε το ακατανόμαστο….
‘’δεν πιστεύετε τον υπουργό Υγείας, που σας τίμησε με διάλογο…!!

Λες και ο Υπουργός είναι ο Αυτοκράτορας, που κάνει χάρη στα res του και τα ‘’τιμά’’ με διάλογο!! Ύφος ο κ. Βουλευτής!
Δηλώσεις κ. Γαννάκου ΥΕΠΘ, για τους καθηγητές Ολυμπιακής Παιδείας:
Εκβιαστές!

Δηλώσεις κ. Πολύδωρα ΥΔΤ, για τους δημοσιογράφους :

‘’Οι εικόνες από τα επεισόδια είναι μεγενθυμένες, στο βωμό της τηλεθέασης !!

Δηλώσεις κ. Πολύδωρα ΥΔΤ, για το σχέδιο της ΕΛΑΣ το βράδυ της 9/9 :

‘’Το σχέδιο πέτυχε στο μέτρο του δυνατού. Ο κεντρικός του σχεδιασμός απέβλεπε στο να διαφυλαχθεί το Βελίδειο και ο ΚΚ στη ΔΕΘ’’ !!

Οι άλλοι, οι απλοί, που θέλαν να κυκλοφορήσουν στη Θεσσαλονίκη, τι μας νοιάζει, ας πρόσεχαν…!!

Αγαπητοί μου επανιδρυτές…
Μας πήραν με τις…φωτοβολίδες….
Στις 8/9/06 οι ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ…!!
Στις 9/9/06 οι 200-300 αναρχο-αντιεξουσιαστές…!!
Είχαν δεν είχαν δίκαιο, η εικόνα που είδε όλη η Ελλάδα, από τα ΜΜΕ, αυτά που έχουμε, αυτά που δημιουργήσαμε, αυτά που τέλος πάντων μας ανήκουν, είναι η εικόνα του χιπ-χοπά Βουρλιώτη, στο ΄΄τραγούδι’’ του ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ…..

Δυστυχώς !!

6 Comments:

At Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2006 9:46:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Το θλιβερώτερο για όλους μας είναι ότι και του χρόνου τον ίδιο τίτλο (συν ένα) και το ίδιο περιεχόμενο θα έχει το post σου.

Καλό χειμώνα!

 
At Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2006 12:07:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Καλό μας χειμώνα Greg, θα κρατήσω λίγο ανοικτή,τη πορτα της αισιοδοξίας, μπας και μέχρι του χρόνου αλλάξει κάτι...

 
At Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2006 4:32:00 π.μ., Blogger ΕΡΜΙΠΠΟΣ said...

Του χρόνου θα έχει πέσει και η κροκάλα στην προέκταση του αεροδιαδρόμου και θα έχουν ανοίξει και λίγες περισσότερες τρύπες για αφ΄ υψηλού επιθεώρηση. Υπομονή. Και μετά μην ξεχνάτε ότι ο αγώνας κατά της διαφοράς είναι αγώνας μηδενικής ανοχής. Άρα τότε θα είμαστε και λιγότεροι επάνω να κορδακιζόμαστε.

 
At Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2006 4:49:00 π.μ., Blogger ΕΡΜΙΠΠΟΣ said...

Πήγασε, τι λες να κάνουμε ένα site για την καταπολέμηση της διαφθοράς; Κάτι σαν μη κυβερνητική οργάνωση (τρομάρα μας Greg). Προσωπικά έχω, ως μοναχικός χομπίστας ακτιβιστής για μία τουλάχιστον πενταετία, πάνω από 5,000 καλά έγγραφα που αφορούν ζεστές διοικητικές υποθέσεις. Υποθέσεις που αν συνδυαστούν από επιμελείς ειδικούς ρίχνουν κάτι αντίστοιχο με αυτό των πύργων της Ν.Υ. Το λέω σοβαρά. Κατι σαν http://www.stop-corruption.gr. Και ο Κ.Κ. δεν είναι πολύ κακός. (εγγενώς εννοώ). Λίγη βοήθεια θέλει.

Greg εσύ;
Περιμένω εναγωνίως απάντηση. Γιατί έτσι όπως πάμε θα καταντήσουμε σαν τον Ν.Δ., με γκρίνια και 300 σχόλια βολεμένων αστών την ημέρα.

 
At Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2006 3:28:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Το συζητάμε! (παρ' ότι δεν έχω υλικό να προσφέρω μια και οι επαφές μου με την Διοίκηση είναι μηδαμινές...)

Γράψε μου!
gregykapogeorge@gmail.com

 
At Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2006 12:22:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ ermippos
Σε ότι αφορά στη πρότασή σου για την ιστοσελίδα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, έχω να πω ορισμένα πράγματα και όχι τόσο για την δημιουργία της ιστοσελίδας αλλά για την ανάληψη από κάποιους (εμάς εν προκειμένω)της πάταξής της. Το γεγονός αυτό είναι θέμα καθαρά του Κράτους, να παραχθεί αλλά και να παταχθεί.Οι όποιες προσπάθειες που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν, από πρόσωπα, ομάδες και σύνολα, για τη πάταξή της, μου δίνει την εντύπωση, της απουσίας του Κράτους,που σε πολλές περιπτώσεις (για μένα)είναι δεδομένη. Εξ άλλου, πληρώνουμε -όσοι από εμάς το κάνουν - τους φόρους και διάγουμε εν γένει ως νομοταγείς πολίτες αυτού του κράτους,με μοναδικό αντίκρυσμα-απαίτηση, να ζούμε σε ένα σύνολο δικαίου (το ανθρωπίνως δυνατό). Σε πολλές περιπτώσεις, βλέπουμε το Κράτος, να μην έχει την θέληση (όχι την δυνατότητα)να διευθετήσει ορισμένα πράγματα, κοινά απαιτητά. Ως παράδειγμα (αν είναι αλήθεια) σου φέρνω σημερινοβραδυνή πληροφορία που είπε ο Ν.Χ''νικολάου,στο δελτίο του, ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Δκτής του ΙΚΑ και τον ευχαρίστησε για το ότι βγάζει τόσο δυνατά τα θέματα της μη πληρωμής των εισφορών των εργολάβων, στο ΙΚΑ. Αυτό, για μένα, είναι ένα παράδειγμα Κράτους που είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί και ζητά συγοντάρισμα,στην εφαρμογή των νόμων.Και επειδή -δυστυχώς- έχω μια μικρή εμπειρία, του τί χαμαιλέοντες και τί ΟΦΑ ('Οπου Φυσά ο 'Ανεμος),είναι ορισμένοι,πιστεύω ότι πρέπει να έχω την απαίτηση από το Κράτος να ξεκαθαρίσει το τοπίο με το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος. Αυτό το τελευταίο - το πολιτικό κόστος- είναι-κατά την άποψή μου- ό,τι φταίει σήμερα, αλλά και στο παρελθόν, για την κατάσταση πολλών πραγμάτων μεταξύ των οποίων και η διαφθορά.Σε ότι αφορά δε τον ΚΚ, συμφωνώ ότι δεν είναι πολύ κακός, αλλά όταν κατεβαίνεις στην αρένα, πρέπει να έχεις και πάγκο βρε αδελφέ. Με ανακυκλωμένα προϊόντα δε κτίζεις.
Η ιδέα σου λοιπόν, λόγω της απαισιοδοξίας μου, για το συγκεκριμμένο θέμα, με βρίσκει ''ευμενώς ουδέτερο''.
Καλή επιτυχία στον αγώνα σου για τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο της πόλης σου και καλή αντάμωση μια που το κλείνεις λόγω μετακόμισης...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home