Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2006

Τhe beginning of a new era…..

Το θέμα του μπλογκ, σήμερα είναι τα…. απόνερα της επίσκεψης του Στρατηγού Μπογιούκανιτ, στην Ελλάδα. Τα εδώ με κάποια σχόλια τα είπα στο « Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι »

Από τη πλευρά του ο Στρατηγός, μόλις γύρισε στην Άγκυρα, έκανε μια πρες κόμφερανς όπου μεταξύ άλλων απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έπεξε και αυτός το παιχνίδι του προς όλες τις κατευθύνσεις. Μίλησε για όλα και για όλους… και τι δεν είπε…..

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ…

« "My visit to Greece was the beginning of a new era. We're evaluating whether we can create a better, safer airspace without either country having to make concessions. Yesterday Greece celebrated its Air Forces Day. The commander called me and said 'We're holding celebrations, let's suspend military flights over the Aegean for today.' I accepted, but one of their planes in Crete had to fly to Larissa on the very same day, and they asked us whether their passage over the Aegean airspace would cause a problem. We greenlighted the passage for the first time in history

και παρακάτω, απαντώντας για την πιθανότητα ενός Ελληνοτουρκικού πολέμου είπε ότι δεν έχουμε διασυνοριακά προβλήματα με την ελλάδα και ότι:

« we're evaluating initiating joint guard protection »

ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ…..

«There is a very basic state policy on Cyprus, and this upholds the UN as the relevant platform for a solution. To move this to the European Union platform is the desire of the Greek Cypriot side »

Είπε και άλλα πολλά, για το Αφγανιστάν, το Ιράκ τους Κούρδους που αυτή τη στιγμή δεν με απασχολούν άμεσα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1. Η συνδιαχείριση του Αιγαίου και η από κοινού διαφύλαξή του, με το πρόσχημα του ελέγχου των πλόων για τρμοκρατικές ενέργειες, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Απλά η ελληνική πλευρά, μέσα στο ‘’χάσαμε τη μπάλλα’’ , δεν ξέρει ούτε πώς να το πλασσάρει στην κοινή γνώμη, αλλά και δεν μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος της αντίδρασης που θα προκληθεί, στο εσωτερικό.

2. Περνάει (η Τουρκική πλευρά, μέσα από τις δηλώσεις του Αρχηγού) στην αντεπίθεση, της εδώ και χρόνια Ελληνικής ‘’προσπάθειας’’ να λύσει τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, μέσω της ΕΕ. Θυμόμαστε βέβαια όλοι ότι η Ελλάδα ήταν εκείνη που κυριολεκτικά ‘’έσυρε’’ από την μύτη την ΕΕ να δεχθεί την τουρκία στν ΕΕ. Βλέπουμε ακόμη και σήμερα ότι τα κράτη της ΕΕ είναι διχασμένα με το τι θα κάνουν μ’αυτόν τον μπελά που τους έμπλεξε η Ελλάδα.

3. Από την Ελληνική πλευρά, βέβαια δεν υπήρξε καμμία απολύτως, σοβαρή ανακοίνωση μετά την επίσκεψη (εκτός της τυπικής του ΓΕΕΘΑ), ούτε από το ΥΕΘΑ (καλά αυτό ακόμη προσπαθεί να καταλάβει αν τα γραφεία του βρίσκονται στην Μεσογείων ή στην Ρηγίλης), αλλά ούτε και από το ΥΠΕΞ.

4. Δεν έφταιξε σε τίποτε ο δικός μας Ναύαρχος, που τον βάζουν να κάνει ‘’στρατιωτική διπλωματία’’ χωρίς πολεμοφόδια ή ακόμη – ακόμη χωρίς ούτε καν follow-on support ;
5. Δύσκολοι αρχίζουν να γίνονται οι καιροί για τους κλώνους και τους πρίγκηπες, όσο ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά το pusle......

2 Comments:

At Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2006 9:19:00 π.μ., Blogger Greg said...

and they asked us whether their passage over the Aegean airspace would cause a problem.

Ο αλήτης που ρώτησε, ποιός ήταν;

Κι' αν τον βάλανε κάποιοι άλλοι προδοταράδες της φυσικής του ή παρά φύσιν ηγεσίας, τον όρκο του δεν τον θυμήθηκε;

Κι' αν δεν τον θυμήθηκε εκείνη τη στιγμή ή έστω δεν το κατάλαβε τί ρώτησε, το ρημάδι το πιστόλι που έχει στο συρτάρι του γραφείου του γιατί δεν το χρησιμοποιεί εκ των υστέρων;

Για την τιμή των όπλων!

 
At Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2006 3:17:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Τι ψάχνεις αγαπητέ μου GREG; Τρύπα στο δεκάρικο; Αν και στην ουσία ξέρεις και αυτό για μένα είναι το επικίνδυνο, φίλοι μου από ''μέσα'' έχουν την άποψη ότι ήρωες πια δεν υπάρχουν ...τους πάτησαν τα τραίνα...τα τούρκικα, αυτά που σέρνει η ατμομηχανή που λέγεται Ελλάδα, με προορισμό την ΕΕ. Και εδώ που τα λέμε γιατί να αντιδράσουν; Ποιος θα τους ακούσει; Εδώ ένα συνδικαλιστικό όργανο θέλησαν να κάνουν οι άνθρωποι και έγινε της ''εκδιδομένης γυναικός''. Πάντως για να γυρίσω στο επικίνδυνο που είπα στην αρχή, είναι επικίνδυνο γιατί δεν υπάρχουν πια αντιστάσεις, πουθενά και για τίποτε, όχι μόνο στον ιδιαίτερο αυτόν χώρο αλλά γενικότερα. Και βέβαια η τελευταία παράγραφος αυτή για τον Ναύαρχο, δίνει και το ''ζουμί'' της αντίδρασής μου: άμα δεν θέλεις στην ουσία αυτό που λές προς τα έξω (αναφέρομαι στο ''κράτος''), μη βάζεις θεσμούς να καταρακώνονται και να γίνονται εξιλαστήρια θύματα της μικροπολιτικής σου. Κάντα μόνο σου, εσύ είσαι ο εκλεγμένος του ''λαού'' για να έχεις αργότερα και τα αρνητικά πάνω σου.
Απλά και σταράτα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home