Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2006

ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ.. ΜΠΑΛΛΑ..ΠΑΙΔΙΑ !!


Ας κυματίσουν οι σημαίες (...)
Νά πιαστούμε χέρι χέρι
νά μαζευτούμε σέ ένα μέρος
νά μνημονεύσουμε τόν Ατατούρκ μας
ξανά καί ξανά
Ποιός δέν ξέρει πόσο σημαντικός είσαι
γιά μας πανέμορφε Άτα μας
(...) Μήν μέ βλέπεις μικρό παιδί
είμαι ένας γενναίος στρατιώτης
τά ευλογημένα Τουρκάκια
ας έχουν πολλές γιορτές

Αυτά τραγουδούν κάθε χρόνο οι μουσουλμανόπαιδες, Έλληνες Πολίτες, μουσσουλμάνοι στο θρήσκευμα, κάθε χρόνο, στην Ελληνική Θράκη.

Για ΄΄διαφιλονικούμενες περιοχές΄΄ είχε μιλήσει ο κ. Τσαρλς Ρις, πρέσβης των ΗΠΑ, στην Ελλάδα. Και έλεγα στο μπλογκ μου CONTESTED TERRITORIES ότι:

"Γύρω στον Μάϊο 2005, αν θυμάμαι καλά, τον κάλεσε το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (iaa.gr), να κάνει μια εισήγηση σε σεμινάριο που οργάνωνε το ΙΑΑ, με θέμα ΄΄Σχέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Σε μία από τις πολλές ερωτήσεις που απάντησε, σε ότι έχει σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε ότι ΄΄τα συμφέροντα που έχουν επενδυθεί (invested interest) και στους δύο στρατούς, της Ελλάδος και της Τουρκίας, συντηρούν την κρίση πάνω σε διαφιλονικούμενες περιοχές (contested territories)’’ !!
Στο μπλογκ ΚΟΤΖΑ ΚΑΠΙ μιλούσα για:

‘’ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ;
Ο πολιτικός έλεγχος του μουσουλμανικού πληθυσμού, η ομογενοποίησή του, δηλαδή ο εκτουρκισμός του, με σκοπό (όταν υλοποιηθούν πλήρως), η τουρκία να διαθέτει στο εσωτερικό της χώρας, μια μειονότητα, στρατηγικής σημασίας, που θα τη χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, ως εγαλείο πίεσης, όταν και όποτε αυτή θέλει.Αν δε, γυρίσουμε να δούμε και λίγο βορειότερα, από την άλλη πλευρά της οροσειράς της Ροδόπης, μέσα στη Βουλγαρία, όπου και εκεί υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, εύκολα σχηματίζουμε τον τελικό στόχο της Άγκυρας.
Την πολιτική αυτονόμησης ολόκληρης της περιοχής ένθεν και ένθεν του ορεινού όγκου της Ροδόπης, στην οποία ζούν μουσουλμανικές μειονότητες. ‘’
Και κατέληγα στα ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ στο:

'' ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
Αν όσα συμβαίνουν, εκεί ψηλά, στη Δυτική Θράκη, δεν αγγίζουν το κράτος του λεκανοπεδίου, ας μην τρέχουμε αργότερα, όταν οι κουμπάροι θα μιλήσουν ΦΩΝΑΧΤΑ, για τουρκική μειονότητα….Αν η μη αντίδραση του …λεκανοπεδίου, οφείλεται στη πολιτική μαλακώματος και διατήρησης διαύλων με την Τουρκία, που πάση θυσία υποστηρίζει, καλά θα κάνει να αλλάξει τροχιά, γιατί…Δεν έχουμε αντιληφθεί (νομίζω ότι ποτέ δε θα το αντιληφθούμε), ότι εδώ και πολύ-πολύ καιρό, αργά και μεθοδικά, η Τουρκία, έχει αρχίσει να μετατρέπει σε ΕΘΝΙΚΗ τη ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ μειονότητα της Δυτικής Θράκης.''

Ξαναδιαβάζω ότι η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Ούρσουλα Πλάσνικ, δήλωσε ότι :
«Εάν δεν υπάρξει κάποια σημαντική κίνηση έως το Δεκέμβριο, θα ήταν σοφό να συμφωνήσουμε σε ένα διάλειμμα για να μειωθεί η ένταση»

Από την άλλη πλευρά, Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, δηλώνει σε συνέντευξη στην NEW ANATOLIAN:

‘’ Το όνομα της χώρας άπτεται της εθνικής ταυτότητας’’

Καπάκι έρχονται λέει και τα σύνεφα στις σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας :

‘’ Εγείρουν ζήτημα «τουρκικής» και «μακεδονικής» «μειονότητας», υιοθετώντας πλήρως πάγιες θέσεις Αγκυρας και Σκοπίων’’

...Παράλειψαν την Τσαμουριά… αλλά τη κρατάνε πακέτο με το Κοσσυφοπέδιο….

και πάνω από όλα το νέο σλόγκαν:

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεχάσει ποτέ την Κύπρο, αλλά και δεν πρέπει να ασχολείται μόνο με το Κυπριακό· τα συμφέροντά της είναι πολύ ευρύτερα και καλώς ή κακώς δεν θα συμβαδίζουν πάντοτε με αυτά της Κύπρου.»

Προσέξατε πέσαν τα προσχήματα και οι λεπτές διπλωματικές γλώσσες και βγήκε η σκληρή γλώσσα του αφεντικού με λέξεις που έχουν διαμορφώσει μαλακές συνειδήσεις, λέξεις της μαλακής ισχύος και των ευνουχισμένων αντιστάσεων !!
Λέξεις όπως :

«Τουρκική μειονότητα»,
«Μακεδονική Μειονότητα»
«συνδιοίκηση - συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο»,
«αμφισβήτηση των Ελληνικών συνόρων»,
«άρση της απομονώσεως των Τουρκοκυπρίων».
Μπήκαν προκλητικά από κεκρόπορτες που τώρα κάποιοι από τους ΄΄ταγούς'', τρέχουν να τις κλείσουν (μακάρι να προλάβουν), αλλά πλέον έχουν πέσει στο ''τραπέζι''.
Έχουν ειπωθεί, άρα υπάρχουν ως θέματα.....
Όπως στρώσαμε έτσι και θα κοιμηθούμε.....
Χωρίς τη ...μπάλλα ....
Γιατί την χάσα(τε)(με).........!!

2 Comments:

At Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2006 10:52:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Δεν έχω κανένα σχόλιο.

Τα είπες όλα!

Άστο να υπάρχει το κείμενο στο διαδίκτυο να το βλέπουμε ξανά και ξανά!

 
At Τρίτη, Νοεμβρίου 14, 2006 6:22:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Κάτσε να δεις και το επόμενο (όποτε βρω καιρό) για το πως αλλάζουμε σιγά - σιγά και θα τα ξαναπάμε τοΕ-Τ στον ΟΗΕ γιατί είπαμε πολύ μας ανεχθήκανε οι ευρωπαίοι....
Και βέβαια θα το αφήσω ... μπάλα είναι αυτή GREG....

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home