Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2007

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Στις 28 - 12- 2006 στο πόστ μου ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΫΜΕΝΟ 2006, έγραφα για τα Σκόπια.....

"....που μετά και από την αναγνώρισή τους από τις ΗΠΑ, με το συνταγματικό τους όνομα ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’, δεν είναι χαζά να απεμπολήσουν εθνικά τους (κατ’ αυτούς) θέματα. Βλέπετε ως καλοί μαθητές, δεν κάνουν τα ίδια λάθη με μας…. Εξ΄άλλου το ΒΜΠΟ, δεν είναι τίποτε άλλο από τη προσεκτικά καλλυμένη αναβίωση, παλιών σωβινιστικών σκέψεων, για το μέχρι που θα πρέπει να φθάνουν τα όριά τους, και για τα θέματα αυτά σιγά σιγά και πετραδάκι - πετραδάκι, εργάζονται συνεχώς. Πρόσφατα ρίξαν στη συζήτηση της μετονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων σε αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών !! Αταλάντευτα λοιπόν και τα Σκόπια στις εθνικές τους επιδιώξεις….. και ραντεβού για το θέμα μετά τις 6-1-2007, που θα τελειώσουν οι γιορτές και τα πανηγύρια τους, με τα δικά τους χριστούγεννα, καθότι ως καλοί εξαρχικοί, ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο…"

Βέβαια σήμερα εκεί, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και μαζί, τις αλυτρωτικές τους θεωρίες και τη πολιτική του μειονοτικού επεκτατισμού που εφαρμόζουν.

Με στενοχωρεί όμως που ξέρω ότι πολλοί από εμάς, ήδη από τις παραμονές των Θεοφανείων, έχουν ''εκδράμει'' στη γείτονα, για ένα 3ήμερο, 4ήμερο χαλάρωσης, από τη ''πολύβουη'' και ''πολυάσχολη'' Αθήνα.....

Την Αθήνα που σε όλα λέει ναι και που όταν βλέπει πως δεν την παίρνει για πολλά-πολλά, ''αντιδρά'' χλιαρά και χαλαρά....

" ..δεν υπάρχει καμία τέτοια επίσημη ανακοίνωση αυτή τη στιγμή..Εγώ απλώς, εκείνο το οποίο θέλω να θυμίσω είναι ότι η ενδιάμεση συμφωνία είναι σε ισχύ και καλόν είναι ενέργειες οι οποίες εύκολα μπορούν να παρεξηγηθούν να αποφεύγονται... "

Δήλωνε η Ντόρα, όταν άκουσε ότι ο υπηρεσιακός φορέας των Σκοπίων, για την αεροπορία, υπέβαλλε αίτηση για την μετονομασία του αεροδρομίου Πέτροβετς, σε ''Μέγας Αλέξανδρος''.

'' ..Η συμπεριφορά αυτή των Σκοπίων δεν συνάδει με τις υποχρεώσεις για σχέσεις καλής γειτονίας που απορρέουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία και από τις δεσμεύσεις έναντι της ΕΕ, ούτε εξυπηρετεί τις ευρωατλαντικές προσδοκίες τους..''

Δήλωνε η Ντόρα όταν οι Σλαυομακεδόνες, ονόμασαν το αεροδρόμιο όπως ήθελαν....

Ας αναλύσουμε τη ''μαγκιά'' μας και την υπεροψία, της παραπάνω δήλωσης...

"....ούτε εξυπηρετεί τις ευρωατλαντικές προσδοκίες τους...."

Και πια είσαι σύ ρε Ντόρα; Ο Μπούς;

Και πως δηλαδή θα τους σταματήσεις;

Με δηλώσεις που δεν απευθύνονται σε αυτούς, ούτε σε κανέναν άλλο αλλά στο πόπολο της Ψωροκώσταινας;

Που είναι οι δηλώσεις του 2005, ότι και καλά θα κάνετε δημοψήφισμα για το ζήτημα; Το κάνατε γαργάρα;

Τί έκανε ο κος Πρωθυπουργός σου, τον Νοέμβριο στη Ρίγα, όταν ο Μπούς είπε ότι το 2008, θα επικυρωθεί η ενταξη στο ΝΑΤΟ της ''Μακεδονίας'' ;

Πως αντέδρασε και για το ''Μακεδονία'' και για το σίγουρο της ένταξής τους;

Τί είπε για το θέμα ο ΓΑΠ, η Αλέκα και ο Αλέκος;

ΤΙΠΟΤΕ !

Τι να πρωτοπούμε και τι να πρωτοθυμηθούμε;

Παντού σκορποχώρι, του ''βλέποντας και κάνοντας''.

Για τη ταμπακιέρα όμως κανείς σας δεν μιλάει.

Για την ταμπακιέρα του αλυτρωτισμού του Σλαυομακεδονικού κράτους, εννοώ, και θυμίζω όσα έγραφα στο VMRO-DPMNE

""Αξίζει να μελετήσει κανείς τις θέσεις του κόμματος στην ιστοσελίδα του, στο WHO WE ARE

‘’…..As a result, it fiercely condemns the politics of non-recognition, assimilation, and denationalization of Macedonians abroad, as well as the denial of Macedonian nationhood and statehood and the theft of Macedonia's rich historical past by our country's neighbours.’’ ""

Αλλά γιατί μουρμουράω βρε αδελφέ!

Μήπως έχει δίκαιο ο vagelakas, όταν στο ποστ του Александар Македонски τό δίχως άλλο! τελειώνει με την επωδό....

" Γιατί διαμαρτυρόμαστε γιά τόν Αλέξανδρο; Στήν Αθήνα, υπάρχει προτομή του αλλά σκονίζεται σέ κάποια αποθήκη τού δήμου. Έχει προτεραιότητα η Μελίνα κι η Βουγιουκλάκη. Οι σκοπιανοί τού φέρονται πιό αξιοπρεπώς. "

Που να βρούμε το χρόνο εμείς να χαράξουμε πορεία, έχουμε άλλες προτεραιότητες:

την επανίδρυση, τη κάθαρση, την εξυγίανση, τον μπαϊρακτάρη, τις εκλογές, τον ΓΑΠ που ψάχνουμε για να μη παίζουμε μονότερμα και τους Αλέκους....

Στο ναδίρ πλέον όλα μας τα εθνικά θέματα !

Στο ναδίρ και οι επιδιώξεις, τα ζωτικά μας συμφέροντα !

Στο διάολο τα ''εθνίκια'' που δεν μας αφήνουν να πάμε μπροστά, πυο δεν βλέπουν ότι όλα αλλάζουν και εμείς μένουμε πίσω με τις φοβίες τους.

Στο πυρ το εξώτερο, το αίμα που χύθηκε για όλα αυτά που εμείς σήμερα έχουμε και κατέχουμε, αλλά σιγά-σιγά, θα μας τα πάρουν και εμείς θα κοιμώμαστε τον ύπνο του ''υπεράνω'', απολαμβάνοντας την ΄΄αρχοντιά'' μας και κάνοντας σχέδια για την επόμενη μέρα που θα μας φέρει στη πολυπόθητη καρέκλα.....

ΑΙΣΧΟΣ !!

4 Comments:

At Κυριακή, Ιανουαρίου 07, 2007 11:40:00 π.μ., Blogger Greg said...

Θα τους τραβήξει μια επίθεση η Ντόρα κι' ο Γιωργάκης με μπακάληδες και γαλατάδες που θάναι όλη δική τους!

Και ξαναρωτάω:

Μήπως να ανακαινίζαμε και κανά "Γουδί". Θα μας φανεί χρήσιμο φαντάζομαι...


Επισυνάπτω και μια παλιότερη ομιλία του Ν. Μάρτη

 
At Κυριακή, Ιανουαρίου 07, 2007 7:59:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Ναι θα μας φανεί χρήσιμο, αλλά το κάναμε το ''μεγαλύτερο θέατρο'' της Αθήνας, γιατί μόνο για θέατρα είμαστε και για ΄΄πολιτιστικά'' κέντρα που έλεγε και ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος. Αλλά αγαπητέ μου greg, όλα αυτά για να συμβούν, όχι βέβαια στη μορφή του τότε Γουδιού (καθότι δεν υπάρχουν ούτε Ζορμπάδες αλλά ούτε και Ελ.Βενιζέλοι) τη σήμερον ημέρα, αλλά σε άλλη, που να αντέχεται από τη σημερινή κοινωνία, θα πρέπει να μας προβληματίσει πολύ σοβαρά το ερώτημα του καθ.Χ.Γιανναρά στην επιφυλλίδα του, χθές:
''Αν υπάρχει ακόμα κρίσιμη μάζα έντιμων πολιτών στην ελληνική κοινωνία, τότε το δημοψήφισμα για τα Σκόπια θα μπορούσε να κρίνει τις επόμενες εκλογές.....Ενα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ό,τι θανάσιμα φοβάται ο «ξένος παράγων», που υποχρεώνει σε ενδοτισμό τις ελλαδικές κυβερνήσεις, τα κόμματα εξουσίας. Είναι και ό,τι λυσσαλέα μάχονται –με συκοφαντικές λοιδορίες, ειρωνείες, προπηλακισμούς– οι γνωστοί (πάντοτε αποκαλυπτικά συντονισμένοι) πρόμαχοι των συμφερόντων του «ξένου παράγοντα» στο εσωτερικό της χώρας. Προωθημένοι μέσα σε όλα τα κόμματα, στα νευραλγικά πόστα της δημοσιότητας με κάθε κυβέρνηση, οι κεκράχτες του νεοταξικού διεθνισμού χλευάζουν και πομπεύουν (σαν «εθνικιστές», «πατριδοκάπηλου» «ελληναράδες», «μακεδονομάχους»), όσους υπερασπίζουν την αμεσότερη έκφραση δημοκρατίας: το δημοψήφισμα. Δεν είναι οπωσδήποτε η ιδιοτέλεια που καθορίζει την (αποκαλυπτικά συντονισμένη) στράτευσή τους, συχνά είναι μόνο η επαρχιώτικη ξυπασιά''.
Τα είπε ΟΛΑ, τελεία και παύλα.
Βλέπεις εσύ, εδώ και 1 χρόνο, τον Κωστάκη να ξαναλέει τίποτε για δημοψήφισμα; Τον ΓΑΠ;
Τέλος,όσα γράφει ο Ν.Μάρτης, είναι σωστά και τρανταχτά, αλλά έχει κι' αυτός και μάλιστα από το ίδιο του το κόμμα, χαρακτηρισθεί ως ''γραφικός'' και με ''παλιά μυαλά''. Αυτή είναι η κατάντια των κλώνων GREG.Αλά μήπως είναι και η δική μας κατάντια;

 
At Κυριακή, Ιανουαρίου 07, 2007 8:49:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Έγραφα πέρσι τον Οκτώβριο

Είπε ο George Pap...

"...θέλει η Κυβέρνηση (με το πιθανολογούμενο Δημοψήφισμα για το "Μακεδονικό") να μεταφέρει την ευθύνη στο Λαό!"

Με τέτοιο μαλάκα που υποστηρίζει ανερυθρίαστα φόρα-παρτίδα, ότι ο Λαός πρέπει να είναι ανεύθυνος, υπάρχει ελπίδα(*)!

(*) ο καθένας (εκτός από τους επαγγελματίες Πασόκους, sorry!) μπορεί να βάλει την δικιά του.


Φεύγοντας ο Μολυβιάτης είπε:
Διασφαλίστηκε ότι η ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων νοείται μόνον με το όνομα ΠΓΔΜ και με την υποχρέωση της Ελλάδας να συμβάλει στην εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος.

Ξεδιασφαλίστηκε από την διάδοχό του.

Έλεγε ο Καραμανλής τον Απρίλη:
... η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν ανταποκρίθηκε θετικά στην πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για να βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας και δεν έδειξε διάθεση συνεργασίας. Αυτή είναι μία παράμετρος που πρέπει να σταθμιστεί και η οποία βαρύνει την εξέταση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας αυτής. Από την πλευρά της Ελλάδας, δεν υπάρχει η προοπτική για να προχωρήσουν οι συζητήσεις για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ."

Τώρα κάνει γαργάρες...

Ποιός κερδίζει;

Ο Λομβέρδος! Θυμίζω
Ντράπηκε στο δελτίο του ΑΛΦΑ προ 5 λεπτών ο Βολευτής Λομβέρδος που είναι Έλληνας(!!!) (κι' εμείς, κι' εμείς) επειδή οι Θεσσαλονικείς ασχολούνται ακόμα με το Μακεδονικό ...


Αλλά την κρίσιμη μάζα θα την δημιουργήσουμε! Όλοι όσοι σκεφτόμαστε και ασχολούμαστε με ότιδήποτε άλλο εκτός από την λαμογιά! Και ελπίζω (αν δεν αρχίσουμε τα αυτός είναι δεξιός, εκείνος αριστερός, ο άλλος μεσαίος) κάτι να καταφέρουμε την κρίσιμη στιγμή!

Πιθανότητες λίγες, αλλά όχι αμελητέες.

Ελπίζω επίσης η επερχόμενη πείνα των πολλών να μην πάει χαμένη και να βοηθήσει να βγούμε από τον τσιφτετελολήθαργο.

 
At Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2007 7:56:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Μακάρι να υπάρξει κάτι σοβαρό, γιατί βλέπω πάλι τη μεγάλη πλειοψηφία του ταλαιπωρημένου έλληνα να ψηφίζει δυστυχώς και πάλι όχι με το μυαλό, αλλά με το συναίσθημα και το πελατειακό συμφέρον του. Βλέπεις ότι για να ξεφύγει από το δίπολο, πρέπει να έχει μπροστά του κάτι σοβαρό και ολοκληρωμένο.
Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος, καθότι οι πελατιακές σχέσεις πολιτικού-ψηφοφόρου είναι δυστυχώς πολύ ισχυρές και δεν σπάνε εύκολα. Μακάρι να μορφοποιηθεί η κρίσιμη μάζα γύρω από κάτι που να έχει συνέπεια και σταθερότητα. Οψώμεθα..

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home