Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2006

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΫΜΕΝΟ 2006

Τώρα που σιγά-σιγά φεύγει το κακόμοιρο το 2006 και φορτωνόμαστε άλλον ένα χρόνο στην πλάτη μας, καλό είναι να δούμε και τι φορτωθήκαμε από το ‘’σύστημα’’ που εμείς αναδυκνείουμε, με τη ψήφο μας, και ‘’στηρίζουμε’’……


Το ‘’σύστημα’’ των κληρονομικά ισόβιων ‘’ταγών’’ μας, που έχουν φροντίσει άλλοι ‘’πριν από αυτούς γι’ αυτούς’’ και μεις οι χαχόλοι τους κοιτάμε με μάτια ορθάνοικτα σαν της αγελάδας, μουγκανίζοντας, άλλοι για τον κκ, άλλοι για τον γαπ και άλλοι για τους ‘’αλέκους’’……

1. Με κύριο μοχλό την ΑΚΙΝΗΣΙΑ και τη ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ, στον αστερισμό του ‘’βλέποντας και κάνοντας’’, ως κράτος, συγοντάραμε τη μετάθεση, της δύσκολης για τη Τουρκία στιγμής, των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, για μετά 3 χρόνια.
Εμείς, που είμασταν εκείνοι που πίεσαν τους ευρωπαίους να δεχθούν την αρχή του ότι ‘’η Τουρκία πρέπει να μπει στην ΕΕ’’, γιατί έτσι-πιστεύαμε- θα λυνόταν όλα μας τα προβλήματα (διαφορές, Κύπρος).
Εμείς που, όταν είδαμε το …όνειρο να βγαίνει απατηλό και να μας συχτιρίζουν οι …εταίροι μας, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε ρότα και να ψυθιρίσουμε το ..τραγουδάκι ‘’τα ελληνοτουρκικά θέματα και τα θέματα της Κύπρουυ είναι θέματα του ΟΗΕ και sorry κάναμε λάθος, δεν είναι της ΕΕ.

Από όλες τις μεριές μπάζουμε νερά. Τι να πρωτοπούμε….

Για την τουρκική μειονότητα, της δυτικής Θράκης;

Για τη επερχόμενη θύελα της εκλογής ψευδομουφτή, στη Ξάνθη, στις αρχές του 2007;

Για τη πάγια εντολή του κράτους των κουμπάρων, προς όλους του αερο-ναυτιλομένους, να μην διασώζονται από γκιαούρηδες;

Για τη θεμελίωση από τώρα, των νέων διεκδικήσεων, που θα εμφανισθούν, σιγά-σιγά μετά από 5-10 χρόνια, περί τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα (Κω και Ρόδο);

Μας κατανίκησε - με θεματοφύλακα το βαθύ κράτος - η σταθερή, πάγια, συνταγματικά κατοχυρομένη αδιαίρετη και σταθερή εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, ποιους εμάς, τους δήθεν, τους εξευγενισμένους ραγιάδες….!!
(μια καλή ανάλυση για το Πρωτόκολλο από τον artfarted μπορείτε να διαβάσετε εδώ)


2. Στα βόρεια σύνορά μας τώρα, έχουμε δύο άλλα μεγάλα θέματα, που όλοι μας κατά την αρχή ‘’του ό,τι θυμόμαστε χαιρόμαστε’’, τα έχουμε ‘’εν υπνωση’’ γιατί θα μας χαλάσουν τη συνταγή. Συνταγή μιας ….βέφας που ούτε καλή μαγείρισα είναι, ούτε θέλει να γίνει, γιατί απλά δεν αισθάνεται ότι πρέπει να γίνει, μια που τα έχει πετύχει όλα με την αλλοτρίωση πολλών decision makers, εφαρμόζοντας με επιτυχία το δόγμα της soft power….

Ας ξεκινήσουμε με τα Σκόπια…..
…. που μετά και από την αναγνώρισή τους από τις ΗΠΑ, με το συνταγματικό τους όνομα ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’, δεν είναι χαζά να απεμπολήσουν εθνικά τους (κατ’ αυτούς) θέματα. Βλέπετε ως καλοί μαθητές, δεν κάνουν τα ίδια λάθη με μας…. Εξ΄άλλου το ΒΜΠΟ, δεν είναι τίποτε άλλο από τη προσεκτικά καλλυμένη αναβίωση, παλιών σωβινιστικών σκέψεων, για το μέχρι που θα πρέπει να φθάνουν τα όριά τους, και για τα θέματα αυτά σιγά σιγά και πετραδάκι - πετραδάκι, εργάζονται συνεχώς. Πρόσφατα ρίξαν στη συζήτηση της μετονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων σε αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών !!

Αταλάντευτα λοιπόν και τα Σκόπια στις εθνικές τους επιδιώξεις….. και ραντεβού για το θέμα μετά τις 6-1-2007, που θα τελειώσουν οι γιορτές και τα πανηγύρια τους, με τα δικά τους χριστούγεννα, καθότι ως καλοί εξαρχικοί, ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο…

Και μείς οι …υπεράνω, βλέπουμε τα πράγματα μέσα από τα πρησμένα - από τη ραστώνη και τον ωχαδελφισμό - μάτια μας, περιφέροντας στους ώμους μας, ανά τα βόρεια χειμερινά καταλύματα τα προσφάτως ανακηρυχθέντα ‘’in’’, τα γονίδιά μας, πλημυρισμένοι από χοληστερίνη και χαλαρότητα, για να το παίξουμε άνετοι και κυρίαρχοι, μιας κοινωνίας και ενός λαού, καταδικασμένου να πολεμά από τον καναπέ, γιατί έτσι τους βολεύει.

Ας μεταφερθούμαι, παραμένοντας στα βόρεια, στο Κόσοβο….

….αυτή τη διαχρονική μπαρουτο-αποθήκη των Βαλκανίων, που μετά τις 21-1-2007, που θα γίνουν οι εκλογές στη Σερβία, νομίζω ότι θα μας απασχολήσει πολύ έντονα. Το θέμα της πλήρης ανεξαρτησίας – που θέλουν οι Αλβανοκοσοβάροι – και της ανεξαρτησίας ‘’περιορισμένης κυριαρχίας’’ - που φαίνεται να αποδέχονται οι Σέρβοι, είναι το μεγάλο δίλημα της ΕΕ.

(κι ας μη ξεχνάμε κάτι που μούγραψε ο artfarted και το ανέβασα με τίτλο ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ

Είδομεν…γιατί τότε θα κληθεί και το ελληνικό κράτος να αποδείξει ΑΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ αλλά κυρίως να αποδείξει ότι μένει ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ….

3. Άφησα τελευταίο το για πολλούς, μεγάλο θέμα των ιστορικών βιβλίων που συνέταξε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Πολλά και πιο επιστημικά τεκμηριωμένα έχουν γραφεί (βλέπε ΜΑΡΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΑ GREG, ΑΝΤΙΒΑΡΟ ).
Εγώ θα αντιγράψω εδώ, κάποιες ατάκες του κ Κώστα Ζουράρι, από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που βρήκα στα άρθρα του (μέρος α και β) με τίτλο ΑΠΡΟΣΩΠΙΑ & ΡΑΓΙΑΔΙΚΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ….

Γράφει λοιπόν….

Για όσα το ΠΙ γράφει για τους κλέφτες και την κλεφτουριά του 1821


« Η απόλυτη βλακεία, η δυσανάβατος υποκρισία, η κραυγαλέα ανεπιστημοσύνη ! ‘Ώστε έτσι ωρέ συνοικιακοί επιστήμονες του ΠΙ!»

Για όσα το ΠΙ γράφει για το Μεσολόγγι

« Και ο Καψάλης έβαλε μπουρλότο ωρέ, για να μπορείτε εσείς οι επιστήμονες του ΠΙ Αθηνών, να ζείτε ελεύθεροι και να γράφετε τα ‘’ου μιλητά’’ σας, ‘’με τα οίας ανεπιστημοσύνης και μαλακίας’’ (Θουκυδίδης)»

Και καταλήγει πολύ εύστοχα

« Δεν μπορείς να αρχίζεις για παιδιά 11 με 12 χρονών μια ‘’αφήγηση’’ που ξεκινάει από ξένους τόπους και ξένα μέρη προς τα οποία δεν έχου τα παιδιά καμμιά βιωματική σχέση… Το παιδί πρέπει να ξεκινά από το οικίον και να πηγαίνει προς το άγνωστο, ώστε να έχει μία δυνατότητα αναγωγής και αναφοράς. Αλλιώς μένει ξεκρέμαστο το παιδί, στο αφηρημένο και το μακρινό. Το μακρινό γίνεται κοντινότερο μόνον όταν αυτό το οδηγήσεις προς εκείνο που είναι οικείο στο παιδί……………. ‘Η άλλως, άϊ σιχτίρ και το βιβλίο σας και το σεβαστόν Υπουργείο Αποπαιδείας, όπως θα έλεγε και είς άπτεστον ελληνοτουρκικήν φιλίαν και ο δικός σας γενοκτόνος ο Κεμάλ Πασάς (Ατατούρκ)».

Αυτά λοιπόν όσα ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2006, που φεύγει ντροπιασμένο από την ανεπάρκεια και την ανοχή…!

Αυτά λοιπόν είναι τα θέματα, που θα μας ακολουθήσουν και για το 2007..

….γιατί όπως γράφαμε και στο τέλος του 2005, για όσα μας απασχολήσαν τότε και τι κληρονομούσε στο 2006, δεν είδαμε καμμία θετική αλλαγή. Μόνο αρνητικά προχώρησαν τα θέματα στο 2006…..

Γιατί να έχουμε ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει στο 2007….;

8 Comments:

At Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28, 2006 7:17:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Μπάς και όλοι αυτοί χάσουν κάποια στιγμή τις ελπίδες τους...

Καλή χρονιά!

 
At Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28, 2006 9:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μερικές φορές, σκέφτομαι πως η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ένα τεράστιο Dogville. Και να έχει την ίδια κατάληξη με το Dogville.
Είναι ανησυχιτικό, ε? :P

 
At Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2006 12:24:00 π.μ., Blogger ΕΡΜΙΠΠΟΣ said...

"Για τα φετινά Χριστούγεννα το Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου, όπως ανέφερε ρεπορτάζ της «Κ», αντί της καθιερωμένης σχολικής γιορτής ανέβασε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Παρά πέντε», γραμμένο και σκηνοθετημένο από τους ίδιους τους μαθητές. Είναι βέβαιο ότι θα το έπαιξαν σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπως άλλωστε ήταν και ο στόχος τους: να μη βαρεθούν οι συμμαθητές τους. «Θέλαμε κάτι πρωτότυπο, που να τους αρέσει και να γελάσουν. Και εφόσον στις μέρες μας τα παιδιά παρακολουθούν πολλή τηλεόραση, πιστεύαμε ότι αυτή ήταν μια καλή ιδέα»"

Της Τασούλας Καραϊσκάκη από την "Καθημερινή" της Κυριακής.

Οχι Πήγασε, δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Όλα είναι κρίκοι στην ίδια αλυσίδα.

 
At Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2006 11:51:00 π.μ., Blogger Greg said...

@ Ερμιππος

Μ' αρέσει που στα βιβλία Νεοελληνικών της Β' Γυμνασίου παρατίθενται για "μελέτη" τα σημαντικά νεοελληνικά κείμενα του Αρκά και της Μαφάλντα!...

Και οι "φιλόλογοι" κοιμούνται τον βαθύ "προοδευτικό" τους ύπνο...

Και να φανταστεί κανείς ότι ορκίζονται όταν παίρνουν πτυχίο!

 
At Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2006 5:10:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ GREG
Με αυτή τη προϋπόθεση δεκτό, αν και κομματάκι δύσκολο, να ξυπνήσουν οι ...δικοί μας... από τη ραστώνη και το φραπόγαλο...

 
At Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2006 5:14:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ keimgreek

Ξέρεις πολλές φορές έχει μπει σε συζητήσεις που κάνω ότι αυτό το κράτος ίσως να πρέπει να ''καεί'' σαν το χωριό του Dogville και μετά να το ξαναχτ΄σουμε σιγά-σιγά και απ' την αρχή, αλλά πάντα η συζήτηση κολλάει στο ..αν κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη...;

 
At Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2006 5:26:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ ermippos

Συμφωνώ ότι είναι κρίκοι στην ίδια αλυσίδα, και για την απουσία ελπίδας είμαι βέβαιος. Εκείνο που με τσατίζει είναι ότι πάλι τις αποτυχίες θα τις σερβίρουν ως επιτυχίες ή τουλάχιστον ώς κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν περισσότερο ή καλύτερο... Αλήθεια ποιος μιλά σήμερα 2 μήνες μόν μετά από τα ΜΟΕ που στην ουσία είναι συγκυβέρνηση και συνδιαχείριση του Αιγαίου; Ποιος θυμάται ή ποιος μιλάει για την 3χρονη παράταση που δώσαμε στην τουρκία; Ποια πουτάνα (και από και από κει των εδράνων) μιλά τώρα; Γαργάρα και κεφάλη στην άμμο σαν τις στρουθοκάμηλες, τα κλωνάρια, ΟΛΩΝ των αποχρώσεων.'Οσο δε για τη ΄΄γιορτούλα'' του παρά 5 που μετέφερες από την Κ, εγώ την εντάσσω (έστω και αν στην αγραμματοσύνη του το ενέκρινε ο κύριος γυμνασιάρχης)στη soft power που μνημονεύω στα ποστ μου. Και που είναι εκείνος ο μαϊαντανός που υποτίθεται ότι ελέγχει τον γυμνασιάρχη; Τί έχει να μας πεί και με ποιο δικαίωμα, αντικατέστισε τη γιορτή, που κάτι θα έπρεπε να λέει για τη γέννηση του θεανθρώπου, με το παρά 5; Γι΄αυτό και άλλα πολλά λέων ότι δεν υπάρχειούτε για το 2007 ελπίδα.

 
At Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2006 5:29:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ GREG

καλά το γράφεις ...οι ''φιλόλογοι''...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home