Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2006

ΗΤΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ

Λοιπόν…..

Τελείωσε και αυτό το έργο και πάμε μετά από 3 χρόνια στο επόμενο.

Για τα ..τραίνα μιλώ της Τουρκίας και της ΕΕ που δεν συγκρόυστηκαν, δεν εκτροχιάσθηκαν και έτσι όλοι είμαστε ευχαριστημένοι (και θα βρει και η ντορούλα το χαμόγελό της που το ΄χε χάσει τόσο καιρό).

Ας κάνουμε μια γρήγορη καταγραφή των ‘’τελευταίων εξελίξεων’’…

ΧΡΟΝΙΚΑ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006

Οι Υπουργοί εξωτερικών των χωρών της ΕΕ, ‘’απεφάσισαν να εισηγηθούν και οι Πρωθυπουργοί τους ενέκριναν’’ - με την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες - ''να παγώσουν 8 από τα 35 κεφάλαια συμμόρφωσης της Τουρκίας στην πορεία της για την ΕΕ και μα φορά τον χρόνο (2007,2008,2009) να κάνουν'' ένα γενικό τσεκάρισμα, για την πρόοδο….

2007

Εκλογές στην Τουρκία.

Χαρτί που έπαιξε πολύ καλά ο κουμπάρος ο Τουργκούτ, απουσιαζόντος του κουμπάρου του του ΚΚ και συναινούσης της ντορίτας, και έπεισε, τους ..παίους ότι μετά τις εκλογές που θα τις κερδίσει, θα έχει λυμένα τα χέρια του για να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς και …φουλ γκάζια, τις μεταρρυθμίσεις (που απαιτούνται…).

‘Ανοιξη 2007

Προεδρικές εκλογές στην Γαλλία.

Πως και πως τις περιμένει η Μέργκελ και ..προσεύχεται να εκλεγεί ο Σαρκοζί (που το είπε ξεκάθαρα, ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη) για να τη σιγοντάρει στην αλλαγή που θέλει να κάνει στη πορεία του τραίνου των κουμπάρων και αντί για προορισμό την ΕΕ, να το στείλει στο τέρμα ‘’ειδική σχέση σύνδεσης Τουρκίας-ΕΕ’’.

2008

Αρχές του χρόνου, έχουμε τις Προεδρικές εκλογές στη Κύπρο.

Β’ Εξάμηνο την Προεδρία της ΕΕ, αναλαμβάνει η Γαλλία (με Πρόεδρο ;).

ΣΥΜΠΕΡΣΜΑΤΙΚΑ.

Στην απόφαση της ΕΕ,

Δεν είδα πουθενά χρονοδιάγραμμα, αλλά ούτε πρόταση της Ελλάδας για να μπεί κάτι τέτοιο.

Χαλαρά και ανέμελα.

Δεν είδα καμμία αναφορά, ή προσπάθεια της ελληνικής πλευράς, να μπει κάτι τέτοιο.. ‘’να αποχωρήσουν τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο’’.

Δεν άκουσα, δεν διάβασα, πουθενά η ελληνική πλευρά να μιλά για την ανάγκη διαγραφής του casus belli, της Τουρκίας.

Είδα, μια καλά συντονισμένη ενέργεια να πεισθεί ο κόσμος μας (στην Ελλάδα και στην Κύπρο), ότι ‘’πετύχαμε με τις ενέργειές μας να μη μειωθούν τα 8 κεφάλαια’’, λες και κάποτε ήταν περισσοτέρα. Αυτά ήταν από την αρχή που προτάθηκαν άσχετα αν ο Τ.Παπαδόπουλος τότε είχε χαρακτηρίσει ‘’απαράδεκτη’’ τη πρόταση της Κομισσιόν.

Είδα παντελή απροθυμία των Αθηνών να πολεμήσει για τα αυτονόητα.

Είδα ΑΤΟΛΜΙΑ
Είδα....
ΗΤΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ..!!