Σάββατο 16 Ιουνίου 2007

ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ...ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Προτείνω, σε όσους ''πέσουν'' πάνω του και θελήσουν να το διαβάσουν, πρώτα να διαβάσουν το λινκ του τίτλου και μετά όσα θα προσπαθίσω να καταγράψω εδωδά.
..........................................
Όλα ξεκινήσανε από το τέλος του εμφυλίου πολέμου, τότε στις 30 Αυγούστου του 1949, μετά τη πτώση του ΚΑΜΕΝΙΚ, όπου ο ΔΣΕ νικήθηκε από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Από τότε και μέχρι σήμερα, ΟΛΕΣ οι πολιτικές και μη κυβερνήσεις στην Ελλάδα μας, ΟΛΑ τα πολιτικά, νόμιμα και παράνομα κόμματα και απο-κόμματα, η κάθε μία και το κάθε ένα, μέσα από τις δικιές τους καταβολές και ''δεσμεύσεις'' στους ''συμμάχους'' τους, τα πιστεύω τους για ένα καλύτερο αύριο και μια ευκαιρία για την εξουσία, ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ γι αυτό που θα συμβεί τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2008

Τον Απρίλιο του 2008, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, εγώ τουλάχιστον είμαι βέβαιος, ότι η ΠΓΔΜ θα ανακυρηχθεί ισότιμο μέλος του, με την ονομασία FYROM.

Κι΄ας βγάζει αλλαλαγμούς ο νυν Πρωθυπουργός στην μακρινή Ωκεανία, του στυλ...

«επιδιώκουμε την εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στην εκκρεμμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κάτι που θα διευκολύνει και την πορεία της στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Εμείς έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, αναμένουμε και από τη γειτονική χώρα να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της και να πράξει το ίδιο αλλά και να εγκαταλείψει κάθε ενέργεια ή στήριξη σε ενέργειες που προδίδουν επιμονή σε λογικές ψευδεπίγραφης αλυτρωτικής προπαγάνδας».
Κι' ας ''κερδίζει εκλογικό χρόνο'' η Ντόρα, ο Κώστας και ο Γιώργος....
Τι να το κάνουμε σήμερα που διαπιστώνουμε ότι είμαστε σε αδιέξοδο με τα Σκόπια και με ''τσαμπουκά'' έλεγε προχθές στην των Ελλήνων Βουλή :
«προοπτική ένταξης των Σκοπίων με το συνταγματικό της όνομα, Δημοκρατία της Μακεδονίας, απλώς δεν υφίσταται».


Η ιστορική γνώση και αλήθεια, μπορεί να αποτρέψει ένα λάθος, ένα λάθος που δεν πρέπει να το ρίχνει ο ένας στον άλλο, αλλά να το αποδέχεται, στο ποσοστό που του αναλογεί.

Αλλά αυτό θέλει λεβεντιά.

Όταν αυτό που λέγεται ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΘΝΙΚΗ (και θα συμπληρώσω εγώ το ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ) ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ δεν τη ξέρει (και δεν το ήξεραν) ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, τότε έχουμε μπουρντισθεί (2) όλοι μας.....

και μαζί με το εθνικό μας μπούρντισμα.....

μας κόπηκε και η ΛΕΒΕΝΤΙΑ,

η πρώτη από τις αρετές του Έλληνα……

Γι΄αυτό

ας αφήσουμε τις παρλάτες, για τους ηθοποιούς των μπουλουκιών

ας αφήσουμε τις κορώνες του ''εγώ και άλα 2,5 εκατομμύρια έλληνες είμαστε Μακεδόνες'', για τις μακρινές και απόμακρες γωνιές του πλανήτη μας, όπου οι ομογενείς μας έχουν χάσει πολλά επεισόδια

ας επιτρέψουμε (όχι ότι το συστήνω), τα απο-κόμματα του λαγού και του λαού να πάρουν κανένα σταυρουλάκι για την πεντακομματική (για νά έχουμε να κάνουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση...)

Κι' ας αναλογισθούμε ότι στις επόμενες εκλογές (τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου), ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ο καθένας μας, με τα μάτια ( και το μυαλό), στον Απρίλιο του 2008.....


ΥΓ

Και επίδή θέλω να είμαι τουλάχιστον ήσυχος με την συνείδησή μου, βλέπω ότι το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτεριής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), από το 2005 μέχρι σήμερα, ασχολήθηκε με το σκοπιανό, όλες κι' όλες τέσσερεις φορές !!!!! όπως αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα του κουμουτσάκου, παρακάτω:

Συνεδρία της 25.1.2005
1. Αποτελέσματα της τελευταίας συνόδου κορυφής της ΕΕ [17.12.2004]
2. Οι προοπτικές του Κυπριακού ζητήματος
3. Εξελίξεις στον Βαλκανικό χώρο - Η πορεία του θέματος της ονομασίας της πΓΔΜ.
4. Θέματα αναπτυξιακής βοήθειας
5. Η θητεία της Ελλάδας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Συνεδρία της 1.6.2005
1. Η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και η εξέλιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
2. Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια με ιδιαίτερη έμφαση [α] στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, [β] στις εξελίξεις αναφορικά με τον καθορισμό του τελικού καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου και [γ] στην άσκηση από την Ελλάδα της προεδρίας στο πλαίσιο της Διαδικασίας Συνεργασίας στην Ν.Α. Ευρώπη [SEECP].
3. Η κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
4. Οι προοπτικές για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Συνεδρία της 29.9.2005
1. Τελευταίες εξελίξεις εντός της ΕΕ επί της ενάρξεως ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.
2. Εξελίξεις στα Βαλκάνια και ειδικώτερα επί του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ
3. Ενημέρωση για τις εργασίες της 60ης Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ.

Συνεδρία της 18.10.2005
1. Ενταξιακή πορεία Τουρκίας
2. Ονομασία της πΓΔΜ
3. Εξελίξεις στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου

Συνεδρία της 1.6.2006
1. Σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ
2. Βαλκάνια
3. Ιράν

Συνεδρία της 27.11.2006
1. οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με έμφαση στις προοπτικές της ειρηνευτικής διαδικασίας στο Παλαιστινιακό
2. η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 14-15 Δεκεμβρίου, με έμφαση στο θέμα της Διεύρυνσης
3. Ελληνoτουρκικές σχέσεις
4. Κυπριακό

Συνεδρία της 18.1.2007
1. Ένταξη Ρουμανίας και Βουλγαρίας στην ΕΕ
2. Βουλευτικές εκλογές στη Σερβία
3. Κοσσυφοπέδιο

(2) Μπουρντίζω= Ευνοχοποιώ επιβήτορα