Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ποιος είναι ο απαχθείς Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος.


Αντιγράφω από το www.olympia.gr:
Ας ευχηθούμε να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια του ελληνορθόδοξου Ιεράρχη…
Δείτε ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ βίντεο από την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο Χαλέπι το 2009, πριν ξεσπάσει η ισλαμοφασιστική “άνοιξη”.
Πατήστε ΕΔΩ!!! και ακούστε πως μιλάει για την Ελλάδα και τους Έλληνες…
Οταν από το καλοκαίρι, εμείς εδώ φωνάζαμε για το
Ποιους ΣΦΑΖΟΥΝ στη Συρία; Γιατί;, άλλοι κώφευαν και κωφεύουν ακόμα…
Η σελίδα του στο wordpress και στο Facebook.
Βιογραφία
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βερροίας και Αλεξανδρέττας, κ. Παύλος, κατά κόσμο Rami Yazigi, γεννήθηκε στη Λαοδικεία της Συρίας το 1959. Απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Teshreen της Λαοδικείας. Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού (1989) και Διδακτορικού (1992) από την ίδια σχολή με βαθμό άριστα. Η διατριβή του εκδόθηκε στην Ελλάδα με τίτλο: «Εσχατολογία και Ηθική -Η εσχατολογική θεµελίωση της εν Χριστώ ζωής κατά τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστοµο».
Από το 1992 ήταν καθηγητής στην Θεολογική Σχολή Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στο Πανεπιστήμιο του
Μπαλαμάντ (Λίβανος). Και από το 1994 μέχρι τον Αύγουστο 2001, κατείχε την θέση του κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής ενώ παράλληλα ήταν και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας του Μπαλαμάντ.
Εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βερροίας και Αλεξανδρέττας το 2000.
Από την αρχή της Αρχιερατικής του διακονίας περιέβαλλε με ιδιαίτερη φροντίδα τα ποιμαντικά ιδρύματα και την Ορθόδοξη νεολαία της Μητροπόλεως του. Έδωσε μεγάλη προσοχή στην ποιμαντική και το αποστολικό έργο μέσω των ΜΜΕ. Υπό την ευλογία και την επίβλεψή του ιδρύθηκε το Εκπαιδευτήριο «Al-Mashreq», η γυναικεία Ι. Μονή του Ευαγγελισμού, και κάποιοι γνωστοί ιστότοποι, όπως ο ηλεκτρονικός ραδιοσταθμός Al-Bishara.
Συμμετέχει σε διάφορα διεθνή συνέδρια, χριστιανικά και ισλαμικά. Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας και πάσης Ανατολής στον Επίσημο Θεολογικό διάλογο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά των Ρωμαιοκαθολικών (2005-2010). Μέλος της γραμματείας της Ιεράς Συνόδου και άλλων συνοδικών επιτροπών.
Αρκετά συγγράμματα του έχουν εκδοθεί όπως Κυριακοδρόμιο Ευαγγελίων(2 τόμοι), Κυριακοδρόμιο Αποστολών (2 τόμοι), Ποιμαντικοί Λόγοι (2 τόμοι),Ερμηνεία ΨαλμώνΟ οδηγός του ιεροκήρυκαΤο Πνεύμα στην σύγχρονη εποχήΤο Πύρ της Βάτου.
Και μερικές Μεταφράσεις στα Αραβικά: Ο Άγιος Αρσένιος ο Καπαδόκης, Η Δύναμη του Ονόματος και αρκετά άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες.