Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2006

Δηλαδή … να γίνουμε TALEBEARERS …;



‘’….Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στους συνομιλητές του πως είναι αναγκαία η συνδρομή όλων των ενεργών Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι επιβάλλεται να καταγγέλλουν (όπου βρίσκουν) τα σχετικά φαινόμενα….’’
Εφημερ.
ΑΔ.ΤΥΠΟΣ

Διαβάζω στον ΑΤ που είπε, διευκρινιστικά, ο κ. Θ Ρουσόπουλος, για τα φερόμενα ότι ειπώθηκαν από τον ΚΚ στον ΣΕΒ ‘’περί αδυναμίας της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά’’.

Και αναρωτιέμαι:

Τότε γιατί πληρώνουμε το Κράτος;

Τότε γιατί πληρώνουμε τους φόρους; (όσοι από μας τους πληρώνουμε).

Τότε γιατί τους ψηφίζουμε ;

Το αλισιβερίσι για τη διαφθορά, θέλει δύο μέρη.

Το ένα, είναι αυτός που τα παίρνει.

Το άλλο, είναι αυτός που τα δίνει.

Αυτός που τα δίνει..άσ’τον, ούτως ή αλλέως λεφτά έχει.

Αυτός που τα παίρνει ανήκει, κατά τεκμήριο, στην ευρύτερη σφαίρα του κράτους, του οργανομένου, του δομημένου, του ευρωπαϊκού, του…… (βάλτε ότι επιθετικό προσδιοτρισμό θέλετε).

Το Κράτος λοιπόν, έχει και την Μοναδική ευθύνη, να σταματήσει το φαινόμενο, δηλαδή….

Να φτιάξει τα νοσοκομεία, για να μας περιθάλπτουν, χωρίς να χρειάζεται από εμάς το ΄΄ζέσταμα’’ των αρμοδίων….

Να φτιάξει, το ασφαλιστικό, για να πάρουμε τη σύνταξη που μας αναλογεί, σύμφωνα με όσα έχουμε πληρώσει, όσα χρόνια είμαστε ασφαλισμένοι, και αν δεν μπορεί, να μα αφήσει να αυτασφαλισθούμε, από τη πρώτη μέρα εργασίας μας και όχι να μας ασφαλίζει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, στα ‘’ασφαλιστικά του’’ ταμεία.

Να φτιάξει έτσι το εκλογικό του σύστημα, που να αποκλείει τις πελατειακές σχέσεις πολιτευτού – ψηφοφόρου.
Να καταργήσει το στραυρό, τις επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις και τις πονηρές προσλήψεις που βάζουν συνένοχο στο κράτος και τον προσλαβανόμενο, ο οποίος μετά από 1-2 χρόνια θα απαιτήσει (και δε θα έχει άδικο μιας και το ‘’ίδιο κάνανε και οι άλλοι’’), τη μονιμοποίησή του.

Να φτιάξει έτσι τις δομές του, για να γίνει Κράτος πρόληψης και όχι καταστολής.

Αλλά για να κάνεις Πρόληψη…

Θέλει θέληση, δουλειά και έλεγχο των λειτουργιών… του μαγαζιού.

Θέλει γροθιά στο μαχαίρι για να σταματήσουν οι ‘’ιπτάμενοι καθηγητές Πανεπιστημίων’’ να πηγαινοέρχονται Αθήνα-Περιφέρεια, για 2-4 ώρες, όσες και οι ώρες παράδοσης.

Θέλει ‘’αρετή και τόλμη’’ για να επανδρωθούν οι Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, όχι με ‘’κομματικούς μισθοφόρους’’, αλλά με προσωπικό που θα λύσει πραγματικά το πρόβλημα.

Θέλει πίστη στην Αξιοκρατία, για την επιλογή και τοποθέτηση,των ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ και όχι διορισμούς με βάση στην κομματική πίστη και δραστηριότητα ή τη κάρτα-μέλους του κόμματος.

Θέλει να βγεις από τη γυάλα και να δεις πως και γιατί βοά ο κόσμος, τι υπόσχεται ο πολιτικάντης για ένα ψήφο και τι κάνει πολίτης για μια πρόσληψη…..

Και αντί να μας/τους προβληματίσουν όλα αυτά, αντί να δούν το πραγματικό πρόβλημα, παρακεινούν, με τον πιο επίσημο τρόπο, από τα πιο επίσημα χείλη, αυτόν τον ‘’εκφυλισμένο’’ πολίτη του Ελλ…. (άντε να μη το γράψω),…..

Να ‘’καταγγείλει’’...

Να ‘’πληροφορήσει’’....

Να ‘’ενημερώσει’’ ....

ΝΑ ΓΙΝΕΙ TALEBEARER !

ΟΧΙ ΡΕ !!
ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠ’ΤΗ ΦΩΤΙΑ !!
ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ…ΔΙΚΗ ΣΑΣ Κ’ Η ΦΩΤΙΑ !!

Γι’ αυτό σας πληρώνουμε !!!




ΥΓ
Talebearer = ουσ. καταδότης, μαντατευτής, μαρτυριάρης # ψιθυριστής, σπερμολόγος
κατά το in.gr